Ülkücü İşçiler Derneğinden Madenciler Günü Mesajı

Derneğin Gördes Temsilciliği Basın Açıklaması Yaptı

Reklam
Ülkücü İşçiler Derneğinden Madenciler Günü Mesajı
05 Aralık 2017 - 15:58
Reklam
4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle Ülkücü İşçiler Derneği Gördes Şubesi basın açıklaması yaptı. Derneğin Gördes Şube Başkanı Mehmet Karaaslan yaptığı açıklamada madencilerin sorunlarına değindi.
Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
"Türkiye'de maden iş kolu iş kazalarında daha doğrusu iş cinayetlerinin yaşandığı en riskli iş kollarının başında gelmektedir madenlerde yaşanan iş kazaları her geçen gün can almaya devam etmektedir  son yıllarda en büyük katliamlarının yaşanıldıgı Soma ve Ermenekten ders cıkarılmadıgını görmekteyiz 2016 yılında 73 maden işçisi 2017 yılında 80 maden işçisi yerin metrelerce altında ihmal ve denetimsizlikler nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Yine yüzlerce maden işçisi mesleki hastalıklara yakalanarak sağlıklarından olmuştur.
Malesef maden işçilerinin sorunları iş sağlığı ve güvenliği ile sınırlı değildir özellikle Karaman Ermenek, Ankara Beypazarı, Zonguldak, Eskişehir,Manisa, Konya, Denizli, Isparta illeri başta olmak üzere binlerce maden işçisi alın terinin karşılığı olan maaşlarını aylardır alamamaktadır.
Binlerce maden işçisi hakkını aradığı için işten cikartilmakta bakmakla yükümlü olduğu aileleriyle birlikte açlığa itilmektedir. Binlerce maden işçisi sendikaya üye olduğu gerekçesiyle haksız yere işten çıkarılmaktadır kamuya ait madenlerde çalışan yine  binlerce işçi özelleştirme riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.
 Patronlar Yasaları Hiçe Sayıyor
Soma faciasından sonra çıkarılan torba yasa ile maden işçilerinin haklarında iyileştirme gidilmistir çalışma saatleri düşürülmüş ücretleri net 2 asgari ücret oranında atış sağlanmış haftalık ve yıllık izinleri düzeltilmiştir fakat iş verenler çıkarılan bu yasaları yok hükmünde görmektedir ve farklı uygulamalarla kendilerini daha karlı çıkarmanın peşine düşmüştür çalıma saati 8 saatten 6 saate düşüdülmesi nedeniyle iş veren işçinin 1 saat yemek molasını ve servislerini kaldırmıştir yine net 2 asgari ücret olan 2800 TL yi banka hesaplarına yatırıp 600 TL yi geri işçiden almaktadır bu uygulamalara uymayan veya 600 TL yi geri elden iş verene vermeyen işçinin işine son verilmektedir.
Bir avuç kömür için canlarını veren maden işçilerimiz yanlız ve sahipsiz değildir Ülkücü İşçiler Derneği Genel Merkez İl ve ilçe teşkilatlarımız yasanan bu sorunların karşısında maden işçisinin yanındadır 2017 yılı içinde Ülkücü İşçiler Derneği Genel Merkezimiz maaşlarını alamayan yurdun dört bir tarafından toplamda 2 bin işçinin maaşlarının ödenmesini saglamıştır yine maaşlarını alan iscilere başta ERMENEK olmak üzere Hukuk ve Eğitim birimleri İş hukuku eğitimi vererek işçilerinin bilinçlendirerek haklarını savunmalari konusunda yanlarında olmuştur.
Genel Merkezimiz Haksız yere işten çıkarılan maaşlarını ve tazminatları ödenmeyen maden İşçilerimize ücretsiz hukuki destek vererek davalarını üstlenmektedir. Bizler Ülkücü İşçiler Derneği olarak Maden işçilerimizin alın terine göz dikilmesine hakkının gasp edilmesine ve yerin yüzlerce metre altında Can vermelerine göz yummayacak sessiz kalmayacağız ve Maden işçilerimizin her zaman yanlarında haklarının savunucusu olacağımızı tüm kamuoyuna sunuyoruz
  Dik Baş Tok Karın Mutlu Yarın
 Ne Mutlu Türk'üm Diyene"
Reklam
Reklam
Bu haber 2035 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum