Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ulusal Kırsal Ağ Toplantısında Gördes Rüzgarı

Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubunun standı büyük ilgi gördü.

Reklam
Ulusal Kırsal Ağ Toplantısında Gördes Rüzgarı
04 Aralık 2017 - 10:19
Reklam
Reklam
Kırsal kalkınma programlarında belirlenen hedefleri desteklemek, uygulamada yer alan tüm paydaşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak amacıyla Ankara'da ''Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı'' düzenlendi.
Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı'na Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hasan Özlü, TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak Keser, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Otoritesi Başkanı Muhammed Adak, Avrupa Komisyonu Temsilcisi Iwona Lisztwan gibi üst düzey protokol üyeleri katıldı.
Toplantıda Gördes'i Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve Gördes Kalkınma ve Yerel Eylem Grubu Derneği yönetim kurulu üyeleri temsil etti. Yapılan konuşmaların ardından Kalkınma Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, İtalya Ulusal Kırsal Ağı, Gördes Belediye Başkanlığı ve Türkiye Kalkınma Vakfı temsilcileri tarafından kırsal kalkınmaya ilişkin çeşitli konularda sunumlar yapıldı, deneyimler paylaşıldı.
Gördes Yerel Eylem Grubu Derneği'nin Başkanı Muhammet Akyol Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısında proje başarılarından dolayı örnek dernek gösterilen ‘Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği' adına konuşma yaparak, sunum gerçekleştirdi. Sunumda Gördes'in proje başarılarına, tarihi ve kültürel özelliklerine değinildi. Katılımcılara tanıtım filminin yanında Gördes Türküsü de dinletilirken, katılımcılar Başkan Muhammet Akyol'u başarılı sunumundan dolayı tebrik etti.
Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması (LEADER) Programı kapsamında oluşturulan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden etkinliğe katılan yerel eylem grupları da oluşturdukları stantlarda yöresel ürünlerini sergiledi. Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı'nda Gördes'in standı en çok ilgi gören stantlardan biri olmayı başardı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Hasan Özlü gibi üst düzey protokol üyeleri standı ziyaret ederek; Gördes Halısı, Gördes Ayvası, Gördes Ayva Lokumu, Ayva Çiçeği Kolonyası ve ilçe hakkında bilgi aldı.
Ankara Ulusal Kırsal Ağ Lansman Toplantısı'na Belediye Başkanı Muhammet Akyol ile birlikte, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Proje Uzmanı Emine Başar, Gördes Kalkınma Yerel Eylem Grubu Derneği Üyesi Serkan Temel, İlçe Tarım Mühendisi Hüseyin Yaşar katıldı.







Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4084 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum