Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Üzüm Piyasasında Vurguna Dikkat

Üzüm üreticilerimizin çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Reklam
Üzüm Piyasasında Vurguna Dikkat
24 Ağustos 2019 - 14:36
Reklam
Reklam
Manisa genelinde çekirdeksiz üzüm hasadının hızla devam ettiği bugünlerde, üretici bir başka kaygı yaşıyor. Ürünü yaş olarak satan üretici; çeklerin karşılıksız çıkması yüzünden, şaşkınlık içerisinde kıvranıyor.
            Manisa yerel haberlerinde, konu hafta boyunca gündeme geldi. Az bir avans karşılığı ve çek alarak ürününü satan üzümcüler, çeklerin karşılıksız çıkması üzerine ne yapacağını şaşırdı. Çek veren şahısların naylon çıkması üzerine, üzüm piyasasında ciddi boyutta bir vurgun yaşandığı gözlemlendi.
            Gördesli üzümcü dikkat etmeli!!
            İlçemiz sofralık üzümün önemli merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor. Bu yıl ilçemizde alfons tipi üzümde 600 ton civarında bir üretim bekleniyor. Bu rakamın diğer türlerle birlikte, 1000 tona çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.
            Geçtiğimiz yıllarda karşılıksız çekler ve diğer yollarla Gördesli üzümcüler büyük vurgun yemişti. Bu yıl üreticilerimiz daha çok dikkatli davranmak zorunda. Çünkü çekirdeksiz üzüm piyasasındaki olumsuz gelişmeler, ortamın son derece oynak olduğunun göstergesi.
            İlgililer üreticileri uyarıyor. Kesin bilgiye sahip olmadığınız şahıslara mal vermeyin, piyasa değerinin üzerinde fiyat teklif edenlere şüpheyle bakın diye hatırlatmada bulunuyor.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 4810 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum