Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yakaköyde Akıl Oyunları Sınıfı Açıldı

Öğrencilerin hem zekaları gelişecek, hem de eğlenme fırsatı bulacaklar.

Reklam
Yakaköyde Akıl Oyunları Sınıfı Açıldı
12 Mart 2017 - 23:56
Reklam
Reklam
Yakaköy İlköğretim Kurumları, öğrencilerin matematik becerisini geliştirmek, ileri görüşlülüğünü sağlamak, kritik kararlar verme becerisini geliştirmek amacıyla bünyesinde 'Akıl Oyunları' sınıfı açtı. Öğrenciler çeşitli akıl oyunlarını oynayıp hem eğlenecek hem de zekalarını geliştirecek.
Yakaköy İlköğretim Kurumları'nın bu yıl hayata geçirdiği çok önemli projelerinden biri olan 'Akıl Oyunları Sınıfı'nı geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle açılmıştı. Sınıfın açılışına, İlçe Kaymakamı T. Hakan BİLGİN, Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çoşkun ÇELİK, idareci, öğretmen ve veliler katıldı.
Açılış öncesinde sınıf hakkında bilgi veren Yakaköy İlköğretim Kurumları Müdürü Ömer Faruk ÖLMEZ 'Sınıfı oluşturmamızdaki amacımız çocuklarımızı internet, bilgisayar, tablet vb. teknolojik aletlerin bağımlılığından uzaklaştırarak akıl ve zekalarını en doğru şekilde kullanmalarını sağlamak. Türkiye'de yeni yeni kurulmaya başlayan Akıl Oyunları sınıfları ile öğrenciler günlük hayatta karşılarına çıkacak; üretkenlik, düşünme becerileri, görsel algı gibi konulara odaklanmaktadırlar. Bu özel sınıftaki her oyun öğrencilerimizin farklı yeteneklerinin ortaya çıkmasına ve yeteneklerinin geliştirmesine yardımcı olmaktadır.. Mangala, scrabble, jenga, dama, hedef5, tangram, dart vb. birçok akıl ve zeka oyunumuzun olduğu sınıfta öğrencilerimizin hem zekaları gelişecek, hem de eğlenme fırsatı bulacaklar" dedi. 
Akıl oyunları sınıfındaki ilk etkinlikte Kaymakam T. Hakan BİLGİN, Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çoşkun ÇELİK öğrencilerle birlikte akıl oyunları oynadı.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2612 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum