Yardım Tırları Dualarla Uğurlandı

Gördes'te Halep için toplanan yardımlar yola çıktı.

Reklam
Yardım Tırları Dualarla Uğurlandı
23 Ocak 2017 - 15:24
Reklam
Halep'te yaşanan insanlık dramı sonucu harekete geçen Gördesliler, dev bir yardım kampanyası başlattı. Halktan ve kuruluşlardan gelen talep üzerine, İlçe Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin harekete geçti.
            Yardım toplama kanununa göre, Kaymakam Bilgin başkanlığında bir yardım toplama komitesi oluşturuldu. 27 Aralık tarihinde 'Gördes'ten Halep'e Kardeş Eli Uzanıyor' başlığı altında başlatılan yardım kampanyası, 20 Ocak 2017 tarihinde sona erdi.
            Nakdi yardımların yanı sıra ayni olarak; gıda, giyim, temizlik ve hijyen ürünler kampanyada kabul edildi. Kamu kurum ve kuruluşları, meslek ve oda teşekkülleri, sendikalar, belediyeler, muhtarlar ve tüm Gördes halkı kampanyaya büyük ilgi gösterdi.
            Kampanya boyunca toplanan 132 bin lira tutarındaki parayla; gıda, temizlik ve hijyenik ürünler satın alındı. Ayni olarak yapılan yardımların da yaklaşık 100 bin lira civarında olduğu ifade edildi.
            Kampanya boyunca toplanan tüm ürünler paket ve koliler haline getirilip, 20 Ocak 2017 pazartesi günü 3 TIR'a yüklenerek yola çıkarıldı. Çarşı merkezinde düzenlenen törende birer konuşma yapan Kaymakam Turgay Hakan Bilgin ve Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol yaptıkları konuşmada; Gördes halkına teşekkür ettiler.
            İlçe müftüsü İsmail Hatipoğlu'nun yaptığı dua sonrası 3 TIR, yardımları ulaştırmak üzere Halep şehrine doğru hareket etti..










Reklam
Reklam
Bu haber 3599 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum