Yeraltı Çöp Konteynerleri Kuruluyor

İlçe merkezinde 5 pilot noktaya çöp konteynerleri yerleştirildi.

Reklam
Yeraltı Çöp Konteynerleri Kuruluyor
24 Kasım 2017 - 22:30
Reklam
Gördes Belediyesi  çevre kirliliğini önlemek için yer altı çöp toplama sistemini hayata geçiriyor. Başkan Muhammet Akyol, "İlçemizde çevre bilincini geliştirmek, çöplerin oluşturduğu kötü kokuları önlemek ve çevre kirliliğini tamamen ortadan kaldırmak amacıyla ilçe merkezimizde pilot olarak belirli noktalarda yer altı çöp konteynerlerini monte ettik. Nüfus yoğunluğuna göre ilçemizde uygun olan yerlere montajı yapılacak" dedi.
Gördes Belediyesi, modern yer altı çöp konteyneri sistemiyle çöp ve atıkları yer altında izole ederek, koku, bakteri, hastalık ve birçok istenmeyen çevre kirliliği ile birlikte oluşan görsel kirliliğin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda ilçe merkezinde 5 pilot noktaya çöp konteynerleri yerleştirildi. İlerleyen günlerde nüfusu yoğun merkez mahallelere de yerleştirilecek olan yer altı çöp konteyneri sistemiyle, çevre kirliliğinin ve kötü koku yayılmasının da önüne geçilecek.
Başkan Muhammet Akyol, ilçede hayata geçireceği yeni modern çöp toplama sistemlerini yerinde inceledi. Gördes Belediyesi olarak çevre temizliği ve insan sağlığına oldukça önem verdiklerini ifade eden Başkan Muhammet Akyol "İlçemizin daha güzel hale gelmesi adına, modern yer altı çöp konteyneri sistemini ilçemizde yaygınlaştıracağız. Modern yer altı çöp  konteynerlerinin çevredeki hoş olmayan görüntülerin oluşmasının da önüne geçeceğiz. Yer altı çöp konteynerlerimiz Gördes'imize hayırlı olsun" dedi.
Yeraltı çöp konteynerlerinin çevre kirliliği ve insan sağlığı açısından çok isabetli bir çalışma olduğunu ifade eden vatandaşlar Gördes Belediyesi'nin bu uygulamasını takdirle karşılıyor.
Reklam
Reklam
Bu haber 5761 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum