Yetenekli Öğrencilere Özel Spor Eğitimi

Bakanlığın tarama testinde ilçemizden 7 öğrenci seçildi.

Reklam
Yetenekli Öğrencilere Özel Spor Eğitimi
31 Temmuz 2018 - 11:40
Reklam
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin ilk etabı tamamlandı.
Türk spor tarihinin en büyük altyapı atılımı olarak değerlendirilen ve mayıs ayında 81 ilde eş zamanlı başlayan proje kapsamında 669 ilçede, 3 bine yakın antrenör ve öğretmen ile 9 bin 153 ilkokulda, 413 bin 698 ilkokul 3. sınıf öğrencisi taramadan geçirildi.
Türkiye'nin spor altyapı haritasını bilimsel veriler ışığında ilk defa ortaya koymak hedefiyle çıkılan yolda 216 bin 778 erkek, 196 bin 920 kız çocuğunun kol boyu, kulaç boyu, bacak uzunluğu, adım genişliği gibi fiziksel özellikleri belirlendi.
Bu proje kapsamında ilçemizden 7 öğrenci 1. Aşama testlerden geçerek sportif eğitim almaya hak kazandı.
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Halil ERDEN konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'Kapalı Spor Salonunda yapılan Sportif Yetenek Tarama testini ilçemizde bulunan 3.sınıf Öğrencilerinden; Atatürk İlkokulundan Azra SAKA, Rasim Can CABAR, Beşeylül İlkokulundan Feridenaz EVCİMEN, Gülsu YENİAY, İbrahim Taha YILDIZ, Şehit Makbule Hanım İlkokulundan Melih Doğan ATEŞ ve Yakaköy İlkokulundan Melih YILDIZ isimli öğrencilerimiz geçerek 2 aylık özel sportif eğitim almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimiz eğitim sonunda tekrardan teste tabi tutulacaklardır.'
Reklam
Bu haber 3002 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum