Yılın Ahisi Ali Büke

Ahilik Haftası Esnaf Odasının düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Reklam
Yılın Ahisi Ali Büke
09 Ekim 2017 - 10:56
Reklam
Ekim ayının ilk haftası ülkemiz genelinde Ahilik Haftası olarak kutlanıyor. Ahilik geleneğinin çok yönlü etkinliklerle anlatıldığı bu hafta, sosyal hayatımızda önemli bir yer tutuyor.
            İlçemizde Esnaf Ve Sanatkârlar Odası tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Her yıl olduğu gibi, bu yılda yılın ahisi belirlendi. Oda yönetiminin aldığı karar sonrası, yılın Ahiliğine Ali Büke layık görüldü.
            Bu yılın kadın girişimcisi ödülünü konfeksiyoncu Fatma Aslan aldı. Yılın en genç girişimcisi ödülünün sahibi, Mermerci Yunus Demirdağ oldu.
            Hafta içerisinde Esnaf ve Sanatkârlar Odasında düzenlenen törende Ali Büke, Yunus Demirdağ ve Fatma Aslan'a ahilik beratları, Oda başkanı Sami Aydın tarafından verildi.
            Yılın Ahisi seçilen 71 yaşındaki Ali Büke, 50 yıldır esnaflık yapıyor. Benliali mahallesinde terzilikle başlayan esnaflık hayatını, bugün bakkallıkla sürdürüyor. Bölgesinde dürüstlüğü, alçakgönüllülüğü ile haklı bir itibara sahip olan Ali Büke, Yılın Ahilik unvanı ile esnaflık hayatını taçlandırmış oldu.
Reklam
Reklam
Bu haber 4391 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum