Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yüksekokulda Çanakkale Konferansı

Kenan Tozak'ın eşsiz sunumuyla Çanakkale Zaferi öğrencilere anlatıldı.

Reklam
Yüksekokulda Çanakkale Konferansı
13 Mart 2017 - 00:33
Reklam
Reklam
MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi. Okulun konferans salonundaki programa konuşmacı olarak MCBÜ Öğretim Üyesi Kenan Tozak katıldı. Konferansta yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr.Ercan UŞUN, okul idarecileri, öğretim elemanları ve öğrenciler hazır bulundu.
Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çanakkale Zaferini başlangıcından itibaren farklı bir üslupla anlatan Tozak'ın konferansına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Slayt gösterileri ve cepheden çarpıcı fotoğraflarla zenginleşen konferans yaklaşık iki saat sürdü.
Kenan Tozak, Çanakkale Zaferinin tarihsel gelişiminin yanı sıra savaş esnasındaki anekdotlara ağırlık verdi. Lise öğrencilerinin cepheye gitmesi, Seyit Onbaşı, 57.Alay'ın tırmanışı gibi topyekün verilen mücadelenin önemli satır başlarını vurguladı.
Çanakkale'nin Türk yurdu olan Anadolu'nun bir giriş kapısı olduğunu ifade ettikten sonra, diğer bir kapının da Güneydoğu'da olduğunu belirtti. Anadolu topraklarının bedelinin kanla canla ödendiğini, halen daha ödenmeye devam ettiğini ve tehlikenin geçmediğini vurguladı.
Tarih çalışmaları ve 57.Alay Yürüyüşü projesiyle herkesin takdirini kazanan Tozak'ın açıklamalarını öğrenciler büyük dikkatle takip etti. Konferanstan sonra Yrd.Doç.Dr. Ercan Uşun tarafından, Kenan Tozak'a teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.
Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 2671 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum