Yüksekokulda İstatistik Eğitimi

Gördes MYO'da bir hafta boyunca istatistik ve modelleme kursu verildi.

Reklam
Yüksekokulda İstatistik Eğitimi
25 Haziran 2018 - 16:31
Reklam
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gördes Meslek Yüksekokulu ilçemizde bir ilke imza attı. Zafer Kalkınma Ajansının destek olduğu eğitimci eğitimi projeleri kapsamında, bir hafta boyunca istatistik ve modelleme eğitimi verildi.
Öğretim Görevlileri Bahadır Aycan ve Uğur Bilgen'in hazırladığı teknik destek projesi, Zafer Kalkınma ajansı tarafından kabul görünce, sözkonusu eğitim programı ajans tarafından finanse edildi. Hafta boyunca Gördes Meslek Yüksekokulu bilgisayar laboratuvarında PSPP eğitimi verildi. Eğitime başta okulun öğretim görevlileri olmak üzere, Kırkağaç MYO'dan öğretim görevlileri ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinde lisanüstü eğitimine devam eden öğrenciler katıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Aydın tarafından verilen 6 günlük eğitim, kursiyerler tarafından ilgiyle takip edildi. Bilimsel araştırmalarda kullanılacak istatistiksel modelleme, regresyon ve korelasyon türlerinin yanı sıra pek çok konuda ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi. Bilgisayar destekli eğitim hafta boyunca devam etti.
Dr.Öğretim Üyesi Mustafa Aydın, akademik çalışmalarda; araştırmacıya yol gösterecek, çalışmanın daha sağlıklı olmasını sağlayacak çoğu yöntemi kursiyerlere detaylı bir şekilde anlattı. İstatistik eğitimine katılan kursiyerlere katılım sertifikası verilecek. 



Reklam
Reklam
Bu haber 3275 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum