Yüksekokulda Meslek Semineri

Gördes MYO'da Anadolu Lisesinin tüm öğrencilerine meslekler anlatıldı.

Reklam
Yüksekokulda Meslek Semineri
03 Aralık 2016 - 15:48
Reklam
MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığında düzenlenen 'Farkında mısın Mesleğini Seçiyorsun' projesi gerçekleştirildi. Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerlerinde öğrencilere 100'e yakın meslek anlatıldı.
Gördes Belediyesi ve Kaymakamlık Proje Ofisinin destek sağladığı projede, Gördes Anadolu Lisesinin tüm öğrencileri hafta boyunca Gördes MYO'daki seminerlere katıldı. 4 gün boyunca yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı eğitimde sunumları Öğr.Gör Uğur BİLGEN ve Öğr.Gör Bahadır AYCAN yaptı.
Gördes Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin ORHAN ve okulun rehberlik öğretmenleri, proje boyunca öğrencilere eşlik etti. Verilen eğitimin değerlendirilmesi amacıyla lise öğrencilerine ön ve son anket uygulandı.
Projede sorumlu olan Gördes MYO öğretim görevlileri Bilgen ve Aycan yaptığı açıklamada, Anadolu Lisesi öğrencilerine meslek özelliklerinin yanı sıra motivasyon eğitimi de verdiklerini belirtti. Mühendislik türlerinden pilotluğa, aktüeryadan lojistik uzmanlığına kadar tüm mesleklerin özellikleri detaylı olarak anlatıldı. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler hakkında ipuçları verildi. Ayrıca öğrencilere yerleşmek istedikleri bölümler için kaç net yapmaları gerektiği de ifade edildi.
Projenin sonrasında konuşan Gördes Anadolu Lisesi öğrencileri, seminerin kendileri için çok yararlı olduğunu, meslekler hakkında oldukça aydınlatıcı bilgiler öğrendiklerini söyledi.








Reklam
Reklam
Bu haber 5197 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum