Cüneyt AYBEY

Cüneyt AYBEY

caybey@mynet.com

2018 Nasıl Bir Yıl Olsun

07 Ocak 2018 - 23:39

Her yeni yılda gerçekleşmesini istediğimiz şeyler vardır. 2018 yılının nasıl olmasını istersiniz diye sorulduğunda benim aklıma şunlar geliyor.
            2018 Umut yılı olsun. İnsanların iyimserlikten çok umutlu oldukları bir yıl olsun. Çünkü psikologlara göre iyimserlik, insanlar güzel şeyler geleceğine olan inançlarıdır. Ama umut ise güzel şeyler başarabileceklerine olan inançlarıdır. Yani umutta insanın kendinden emin olması ve iyiliklere, güzelliklere ulaşabileceğine dair ümidinin olması demektir. Evet, umutsuz yaşanmaz ve insanın umudu olmadan hedefine ulaşması da imkansızdır.  Bu yüzden bize 'Ümidinizi kesmeyin' diye buyrulur. 
            2018 Sağlık yılı olsun.  İnsanların daha sağlıklı oldukları, hastalıklardan kurtuldukları bir yıl olsun. Bu yıl da insanlar daha çok hareket ettikleri,  sigara ve alkolden uzak durdukları, içenlerin bıraktıkları, dengeli ve düzenli beslendikleri, fazla kilolarını verdikleri, stres ve kaygıdan uzak durdukları,  kaliteli uyku uyudukları, bol su içtikleri bir yıl olsun.  Hastalıklara daha az insan yakalansın ve hasta olanların da Şafi-yi Hakiki'den şifa buldukları bir yıl olsun.
            2018 Samimiyet yılı olsun. İnsanların daha samimi oldukları, hiçbir çıkar beklemeden birbirlerini sevdikleri ve birbirlerine iyilik yaptıkları bir yıl olsun. 2017 yılının son günlerinde bir öğrencim ameliyat oldu. Onun okuldan en yakın arkadaşıyla hastaneye ziyaretine giderken, arkadaşı şöyle dedi. 'Hocam ben hasta olduğumda o da beni ziyarete gelmesin, bakın neler yaparım. ' Ben de dedim: 'Sen karşılık beklediğin için mi arkadaşının ziyaretine gidiyorsun?'  Bana cevaben dedi : 'Tabii Hocam, her şey karşılıklı bu hayatta.' Ben de bunun doğru olmadığını, insan bir iyilik yapıyorsa karşılık beklemeden sırf Allah ü Teala'nın rızası için yapmasının doğru olacağını bunun da İhlas kelimesinin anlamı olduğunu anlatmaya çalıştım. İnsanlardan karşılık beklemeden samimi duygularla samimi davranışlar gösterdiğimiz bir yıl olsun 2018.
            2018 Gayret yılı olsun. İnsanların hedeflerine ulaşmak için çalışmalarında gayret gösterdikleri bir yıl olsun. İnsanlar güzel hayaller kuruyorlar, kendilerine büyük hedefler koyuyorlar. İyi bir yerlere gelmek istiyorlar. Ama bu hayalleri gerçekleştirmek için, bu hedeflere ulaşmak için çok gayret sarf etmiyorlar. Çaba göstermiyorlar. Gerekli çalışmayı maalesef yapmıyorlar. İşte bu yüzden üzerine düşen çalışmayı yapıp gayret ettikleri bir yıl olsun bu yeni yıl.
            2018 Okuma yılı olsun. Bu yıl herkesin kitap okuduğu güzel bir yıl olsun. İnsanımızın kitap okumanın önemini kavradığı bir yıl olsun. Kitap okumak için belli bir zaman harcadığımız ve yeni yeni bilgiler öğrendiğimiz bir yıl' Böylece kitap okuyarak önce kendimizi yeniden keşfettiğimiz sonra diğer insanları, dünyayı ve kainatı daha anlamlı gördüğümüz, duygu ve hayal dünyamızı zenginleştirerek daha çok mutlu olduğumuz bir yıl' Her gün kitap okuyarak ruhumuzu beslediğimiz güzel bir yıl'
            2018 Barış yılı olsun. İnsanların savaşmadan da yaşayabildikleri. Kendi cinslerini öldürmedikleri, sulh içinde huzur içinde mutlu oldukları bir yıl olsun. Çocukların savaşın ortasında kalmadıkları, evlerine bombalar yağmadıkları, anasız ve babasız kalmadıkları bir barış yılı' İnsanların memleketlerinden göç etmek zorunda kalmadıkları, yollarda perişan olmadıkları, mülteci sıfatı ile dışlanmadıkları,  çaresiz kalmadıkları savaşsız  bir yıl olsun.  
            2018 Sevgi yılı olsun. İnsanların bir birlerini sevdikleri, birbirlerini kırmadıkları, birbirlerine  kötü duygular beslemedikleri bir yıl olsun.  Kadınların kocaları tarafından öldürülmedikleri, gazetelerin üçüncü sayfalarındaki cinayet, yaralama ve kavga haberlerinin en aza indiği, sevgi tohumlarının her bireyin gönlünde yeşerdiği bir yıl osun. Büyüğün küçüğü sevdiği, küçüğün büyüğe saygı duyduğu, sevgi kültürünün tüm topluma yayıldığı bir yıl olsun yeni yıl.
            2018 Güzellik yılı olsun. İnsanların dünyadaki güzellikleri gördükleri ve bu gördükleri güzellikleri idrak etkileri bir yıl olsun. İnsanların kainata boş gözlerle değil,  Yaratılışın güzellik sanatlarını temaşa ederek baktıkları bir yıl' Her gününde tefekkür edilerek zikir, fikir ve şükür perspektifinden yaşanan bir yıl. Şuurlu olarak güzellikleri fark eden ve bunları bize gösterene duyulan minnet duygusunu kalbinin en derin yerlerinde hisseden insanların çoğaldığı bir yıl'
            2018 yılı her şeyin gönlünüzce olduğu güzel, muhteşem, mükemmel, mutlu, umutlu, başarılı, sağlıklı, huzurlu, hayırlı, uğurlu vebarış dolu yeni bir yıl olsun Vesselam'

Bu yazı 1520 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum