İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Bir Derneğimiz Daha Oldu

07 Ocak 2018 - 23:37

Gördesli hemşerilerimiz tarafından açılan 3 derneğimiz mevcuttu.         İkisi Manisa'da (Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Gördesliler Derneği) birisi de İzmir'de (İzmir Gördesliler Derneği) olan derneklerimize Akhisar da eklendi.
Geçtiğimiz günlerde Akhisar'da da bir dernek kuruldu. Gördesli hemşerilerimiz tarafından kurulan 'Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği' görkemli bir açılış yapmış. Yapmış diyorum çünkü ben işlerim dolayısıyla açılışa katılamamıştım. Açılış ayrıntılarını Gördes Gazetemizde yayınlanan haberi okuyunca gördüm. Gördes Belediye Başkanımız Muhammet Akyol ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı başta olmak üzere çok sayıda katılım sağlanmış.
            Gördes'imize ait yöresel kıyafet giyen kadınlarımız, yapılan ikramlar, atlı ekip gösterileri, keşkek ikramı' Gördeslilere yakışır bir şekilde açılış olmuş. Emeği geçenleri kutluyorum.
            Manisa'da faaliyet gösteren Gördesliler Derneği ile birlikte, Akhisar'da kurulan derneği ziyaret etme imkanımız oldu. Bu vesileyle hem açılışa katılamadığımız için özrümüzü ilettik hem de hayırlı olsun dileklerimizi sunduk. Bizleri çok samimi karşıladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.
            Akhisar'da bulunan derneğe girince duygulanmamak mümkün değil. Duvarlarda Gördes'e ait fotoğraflar var. Ramazan ayında çıkarılan ve sadece Gördes'e has olan 'Gelin Kız Helvası', tahinli pide, Gördes ayvası, halısı ve de Eski Gördes'ten manzaralar' İnsan kendisini Gördes'te gibi hissediyor.
            Dernek Başkanı Nadir German'ı isim ve sima olarak tanıyordum ama oturup tanışma imkanımız olmamıştı. Bu vesileyle tanışmış olduk. Karşılıklı istişarede bulunduk. Nadir German genç ve gayretli bir arkadaşımız. Dernek için canla başla çalışıyor. Dernek ve teşkilatlanma bilgilerine vakıf olduğunu gördüm.  Diğer yönetim kurulundaki Gördesli arkadaşlarla da tanıştık. Hepsi heyecanlı ve bir şeyler yapma derdinde.
            Akhisar'da çok sayıda Gördesli hemşerimiz var. Öğrendiğim kadarıyla 20 yıldır bir dernek kurulması düşünülüyormuş ama bir türlü sağlanamamış. Nadir Başkan'ın, bir yıldır derneği kurmak için mücadele ettiğini biliyorum. En sonunda başararak belki bir hayali gerçekleştirdi.
            Dernek yeni kurulmasına rağmen, evi yanan bir hemşerimize sahip çıkarak imece usulü yardım toplayarak yaralarına derman olmuşlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu olay bile dernekleşmenin ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor.
            Hemşeri dernekleri, gelenek, örf ve adetlerini yaşatma ve yardımlaşma konusunda çok önemlidir. Tüm Gördesli hemşerilerimizin artık Akhisar'da da bir kapısı oldu. Keşke her ilçede başımızı sokabileceğimiz bir mekanımız olsa.
            Dernek ziyaretimizde Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Ertekin de Gördes adını taşıyan 4 dernek olduğunu, eğer 5 olması durumunda federasyon kurabileceğimizi belirtti. Bence güzel bir fikir. Gördes'imizin adını tanıtmak ve kültürünü yaşatmak için çok iyi olacaktır.
            Bu vesileyle Akhisar'da kurulan derneği kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
            Sağlıcakla kalın'

Bu yazı 1509 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum