Reklam
Reklam
İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Bitmeyen Çile

27 Temmuz 2019 - 16:39

Bizim insanımızın, yaşanan trajikomik olayları esprili bir şekilde dile getirmesi, gerçekten çok hoşuma gidiyor. Boşuna, 'İzahı olmayan şeylerin mizahı olur' dememişler.
            Konu nedir efendim?
            Tabi ki yılan hikayesine dönen Gördes-Akhisar yolu.
Bu bitmeyen yol sayesinde, gelin arabalarının arkasına yazılan komik yazılara birisi daha eklendi: ‘Aşkımız Gördes-Akhisar yolu gibi hiç bitmesin'
 Yıllar önce şöyle bir şiir yazmıştım:
'Gördes'in yolları uzun.
Gidilmiyor kışın, yazın.
Aybey Manisa'da hazin
Naçar Gördes'te Gördes'te'
 8 Temmuz 2019 tarihli Gördes Gazetemizde, Ahmet İnce Hocamız, 'Gördes'in Yolu da Yolu' başlıklı yazısında, yıllardır yılan hikayesine dönen Akhisar-Gördes yolunun geçmişten günümüze uzanan hikayesini anlatarak gündeme getirmişti. En son da Belediye Başkanımız Muhammet Akyol, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme getirdi. Hem de esprili bir şekilde.
Manisa Kulis Haber sitesinde okumuş olduğum haberle biraz gülümsedim biraz da hüzünlendim doğrusu.
Manisa Valisi Ahmet DENİZ'in başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Belediye Başkanı Muhammet AKYOL, 1967 yılından beri çözülemeyen Gördes-Akhisar yolunu dile getirerek, 'Gelin arabaların arkasına artık, ‘Aşkımız Gördes-Akhisar yolu gibi hiç bitmesin' şeklinde yazılıyor' diyerek sitemini dile getirdi.
Başkana hak vermemek mümkün değil. İnsanın kıvrıla kıvrıla içini dışına çıkaran bu yolun bir an önce çözüme kavuşması gerekiyor.
Hakikaten, gurbette yaşayan biz Gördeslilerin en çok yakındığı konulardan biridir virajlı Gördes-Akhisar yolu. Uzayıp bitmek bilmeyen bu yol insanı yoran bir yoldur. 6 saatlik Manisa-İstanbul yolu insanı yormaz da bir saatlik Akhisar Gördes yolunda yorulursunuz.
Konuyla ilgili bir zamanlar yol kısaltma çalışmaları başlatılmıştı ama sanırım şu an yarıda bırakıldı. Konu da buradan patlak verdi zaten.
Ben de gücüm yettiğince yetkililere buradan seslenmek istiyorum.
Gördes-Akhisar yolunu biraz daha kısaltmak için çaba sarf edelim lütfen.
Sağlıcakla kalın'
 

Bu yazı 1516 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum