Reklam
Reklam
İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Bütün Şairler Haziranda mı Ölür?

17 Haziran 2019 - 13:20

İbrahim Sadri, Haziran şiirinde şöyle sesleniyor:
mektubun geldi arkadaşım haziran da geldi
gönderdiğin gibi duruyorum burada
hiç ağlama, ağlamak yakışmıyor haziranda adama
 'Ağlamak yakışmıyor haziranda adama' diyor demesine de nasıl ağlamasın insan?
Kalemi kuvvetli edebiyatçıların çoğu haziranda ölmüş.
'Bu Ülke' kitabını yazmak için dünyaya geldiğini düşünen Cemil MERİÇ, öncelikle 38 yaşında gözlerini kaybediyor. 13 Haziran 1987'de ise hayatını kaybediyor.
Lambada titreyen alevi üşüten şairimiz: Abdurrahim KARAKOÇ. Bu dünyadan veda ederken takvim yaprakları 7 Haziran 2012'yi gösteriyormuş.
Yedi Güzel Adam'dan birisi olan Cahit ZARİFOĞLU, pankreas kanseri olduğunu öğrenir. Günden güne erir, bir süre sonra yatak şairin meskeni olur. Sık sık dostları gelir ziyarete' Onlara durumunun kötü olduğunu belli etmek istemez. Ölümün yaklaşmasının verdiği hüzünle ona refakat eden Erdem Bayazıt'ın elinden tutar bir gün, 'Erdem' der 'Kırlarda çiçekler artık bensiz açacak.'
47 yaşında ölür Zarifoğlu. Hem de 7 Haziran 1987'de. Maalesef 32 yıldır kırlarda çiçekler Cahit Zarifoğlu olmadan açıyor.
Nazım Hikmet RAN da, haziranda ölenlerden. 3 Haziran 1963 ölüm tarihi. Ölmeden önce yazmış olduğu 'Cenaze Merasimim' adlı şiirde şöyle seslenmiş sevenlerine:
(Bizim avludan mı kalkacak cenazem? / Nasıl indireceksiniz beni üçüncü kattan? / Asansöre sığmaz tabut / merdivenler daracık)
Saymakla bitmiyor haziranda ölen edebiyatçılar. Orhan KEMAL 2 Haziran 1970.
Dokuzuncu Hariciye Koğuşu romanıyla tanıdığımız Peyami SAFA 15 Haziran 1961.
'Fahriye Abla' şiirinin şairi Ahmet Muhip DIRANAS 21 Haziran 1980.
Ahmet Haşim 4 Haziran 1933.
Cahit Külebi 20 Haziran 1997.
Ahmet Arif'e ne demeli? 2 Haziran 1991'de ayrılmış aramızdan.
Ne güzel anlatmışı oysaki şu şiirinde duygularını:
(Terk etmedi sevdan beni / Aç kaldım, susuz kaldım / Hayın, karanlıktı gece / Can garip, can suskun / Ve ellerim kelepçede / Tütünsüz uykusuz kaldım / Terk etmedi sevdan beni)
            Daha niceleri var haziranda ölenlerden. Yabancı şairlere hiç girmedim bile.
            Bu kadar ölen olmasaydı haziranda, Manisa'lı Yazar Engiz Topuz, 'Edebiyatın Haziran Mezarlığı' diye kitap çıkarır mıydı?
            Haziranda bir korku kaplar içimi bazen. Serde az buçuk şairlik var ya, haziranda ölüverecek gibi hissediyorum kendimi. Dayan diyorum şair gönlüm dayan. Haziranın çıkmasına kaç gün kaldı şunun şurasında?

Bu yazı 4793 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum