Reklam
Reklam
Cüneyt AYBEY

Cüneyt AYBEY

caybey@mynet.com

Haberlerden Öğrendiğim

05 Mart 2017 - 15:45

                Akşamları Ana haber bültenlerini izlerken genellikle hep trajik olayların haberini öğreniyoruz. Ya savaşlarda vefat eden masum sivillerin haberleri, ya ülkesini terk etmek zorunda kalan mültecilerin yollardaki perişan görüntüleri, ya da amansız bir hastalığa tutulmuş çocukların dramatik hallerini öğreniyoruz.
            Üzerine bombalar yağan, evi yıkılan, annesi ve babası savaşta ölen masum yavruların yaşadıkları dramı görüyorum. Evini, köyünü, toprağını, ülkesini bırakıp yabancı ülkelere iltica etmeye çalışan insanları' Bu uğurda denizlerde boğulan insanları,  sınırları geçmek için çoluk çocuk, aç bi-ilaç perişan olmuş aileleri, kalacak yeri olmayan göçmenleri görüyorum. Zor hayatlar, zor mücadeleler, büyük sıkıntılar çekenleri görüyorum.
            Bazen de on binde bir görülen ender bir hastalığa tutulan ve çare arayan çocukların haberlerini görüyorum. Ailesi olarak üzüntü çeken, ellerinden bir şeyler gelmeyen ve bu sebeple kahrolan ebeveynleri görüyorum.  Yatağa bağlı kalmak zorunda olan küçük çocuklar' Ameliyat olması gereken masum yavrular' Zihinsel engelli, Down sendromlu, organ yetmezliği olan küçükler '.Öyle hastalıklar  var ki adını bile duymadığımız.  Ama insanın hayatını perişan eden.     
Hep trajik haberleri öğrendikten sonra kendi kendime şöyle söylüyorum. Dünyada bu kadar çok derdi olan, keder, tasa, gam yaşayan,  büyük sıkıntılar çeken insanlar varken hiç ibret almıyorsun ve ne kadar da az şükrediyorsun. Bazen çok küçük şeyleri büyütüp kendine dert ediyorsun. Gereksiz üzüntü çekiyor, moralini bozuyor, stres oluyorsun. Başını sokacak evi olmayanların, ülkesini terk etmek zorunda olanların, tüm ailesini savaşta kaybeden çocukların, doğuştan engelli olanların veya doğuştan hasta olanların yanında bizim dertlerimiz ne olur ki? Hani bir söz var ya: 'Sizin şikayet ettiğiniz şey bir başkasının hayali olabilir.' Yani yakındığımız bir duruma bile birçok insan sahip olamıyor. İşte insanın çok cahil ve çok zalim olması birçok hakikati göremeyip şükür etmeyi ihmal etmesine sebep olur. Gözümü gaflet perdesi bürümüş hakikatleri göremiyor, hikmetleri anlayamıyor bu yüzden de şükretmiyoruz.
 Alemlerin Rabbi olan Allahıma binlerce kez şükürler olsun ki bu kadar nankörlüğümüze rağmen yine de bize sonsuz nimetlerini bahşediyor. Bizi rızıklandırıyor, bize sağlık sıhhat afiyet veriyor. Rabbime nihayetsiz hamd ü senalar olsun.  Rabbim bizleri gaflet uykusundan uyandırıp hakikatleri görüp, gerçek manada  şükretmeyi  bilen kullarından eylesin.  

Bu yazı 1331 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum