İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Hakkını Helal Et Komiser Kolombo

20 Temmuz 2017 - 19:56

2006 yılında tayinimin çıkmasıyla Manisa Hür Işık gazetesinde muhabirlik görevime veda etmiştim. Aradan on bir yıl geçmiş. On bir yılda ister istemez basın camiasındaki arkadaşlardan, ağabeylerden kopuşlar yaşadık. Bizde acı-tatlı hatıralar bırakalar da oldu elbette.  Sevdiğimiz ağabeylerimizdendi Şemsettin Ziya Evran.
Geçtiğimiz günlerde Manisa basını üzücü bir kayıp yaşadı.
Şemsettin Ziya Evran ağabeyimizi kaybettik.
Ona, Komisar Kolombo diyordu herkes. Meğer sonradan öğrenmiştim, uzun yıllar Baş komiserlik yaptıktan sonra emekli olmuş.
Güler yüzlü, çalışkan, kimseyle derdi olmayan bir gazeteciydi Şemsettin Abi.
Bildiğini, gördüğünü anlatmaktan, insanlara faydalı olmaktan kaçınmazdı.
Bize çok faydası olmuştur.
Çıktığımız haberlerde tanışmıştım bu güler yüzlü adamla. Konuşurken gözlerinin içi gülerdi. Sempatikliği ve babacan tavrıyla, insanların gönlünü kazanmıştı.
Çok hızlı konuşan, çevik, atılgan bir gazeteciydi. Gittiğimiz haberlerde onu gördüğümde sevinirdim. Çünkü biz yeni muhabirlere, hazırlamış olduğu haberi hiç sakınmadan atardı. Hatta öyle alışmıştı ki bize, bir gün gittiğimiz haber dönüşü internetten "Şemsettin Abi, kolay gelsin" diye yazmıştım. Cevap olarak yazdığı haberi atmıştı.
 Bir teybi olurdu cebinde. Konuşulanları kaydeder, haberi hazırlarken de her konşumayı virgülünden noktasına kadar atlamadan yazardı. Hiçbir ayrıntıyı geçmezdi.
İnsanın sevdiği bir ağabeyini kaybetmesi hakikaten üzücü bir olay.
Manisa'da uzun süre gazetecilik yapmadığım için çok fazla anım yok Şemsettin Abiyle. Belki diğer ağabeylerimiz daha güzel anılar paylaşacak. Fakat ben de yazmadan geçmek istemedim. Belki bir okuyan olur da bir Fatiha gönderir ruhuna.
Gazetecilik ve insanlık adına kendisinden çok şey öğrendik. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın...
Manisa basını seni unutmayacak'

Bu yazı 1842 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum