Reklam
Reklam
İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Şehit Makbule'ye Vefa

18 Şubat 2019 - 11:31

Yapmış olduğu kültürel faaliyetlerle adından söz ettiren Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği, bir güzel faaliyete daha imza attı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen,  Bakanlıkça  desteklenen "Gördesli Şehit Makbule'nin Torunları Okuyor" Kitap-Kahve projesi, bakanlık tarafından kabul edildi. Böylelikle Manisa'da Kaynak mahallesinde açılacak olan Kitap-Kahve'de 2000 kitap, gençlerin hizmetine sunulacak.
Kitap-Kahve'de, kitap okumanın dışında, süreli yayınlara ulaşma, yazar-okur buluşmaları, imza günleri, halk oyunu kursları, aynı zamanda düşünce gücünü geliştirmek için satranç kursları verilecek. Bununla beraber farklı yörelere kültürel geziler de düzenlenecek.
Kitap-Kahve'ye gelen gençlere ücretsiz olarak, çay, kahve ve kek ikram edilecek.
Projeden beklenen sonuçlar şu şekilde:
-Kitap okumaya teşvik edilecek yarışmalarla kitap konusunda gençler bilinçlendirilecek.
-Satranç sporuna ilgi arttırılacak.
-Yöresel halk danslarına dikkat çekilecek.
-Bağımlılıkla mücadele konusunda bir kamuoyu oluşturulacak.
-Spor ve sağlık konusunda düzenlenecek seminerler ile sporun sağlıklı yaşama olumlu katkısına dikkat çekilecek.
Gençlerimizin, zararlı alışkanlıklarının hat safhada olduğu günümüzde, bu tarz bir kitap-kahve projesi, gelecek için önemli bir girişimdir diye düşünüyorum. Aynı zamanda Gördes'imizin kurtuluş mücadelesinde büyük bir öneme sahip olan Şehit Makbule'nin adının projeye verilmesi, vefa örneğidir.
Bu noktada,  başta Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan ERTEKİN olmak üzere, Başkan Yardımcısı İbrahim BİTEK, Dernek Genel Sekreteri Salih OKKALI, Sayman Mehmet Akif KARACA ve Üyeler İsmail ESEN, İlyas ÖNEMLİ ve Berran BEYDİLLİ'ye  ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Sağlıcakla kalın.

Bu yazı 1558 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum