Emine ATAMAN KOÇ

Emine ATAMAN KOÇ

52emineataman@gmail.com

Yeni Yıl Dileklerim

29 Aralık 2017 - 11:24

Ekonomilerini, çeşitli eğitim kurumları aracılıyla düzlüğe çıkaran refaha ulaşan şehirler bulunmaktadır.  Hizmet sektörü ile gelişen şehirlerden söz etmek istiyorum.
 Ülkemizde üniversite ve öğrenci sayısı bakımından ön sıralarda yer alan Eskişehir, bacasız sanayi ile hızla gelişti.  Birçok Avrupa ülkesiyle de Üniversiteleri, yurtları ve öğrencilere yönelik mekanlarıyla Avrupa ayarına ulaştı. Her geçen yıl öğrenci sayısını arttıran örnek bir kenttir.
Ülkemizin batısında yer alan Çanakkale, ise doğası ve sakinliği ile son yıllarda emekli cenneti olarak ün yapmaktadır.
Turizmde yurt dışından gelen turistlerin ülke ekonomisine yapacağı katkı hesaplanırken bir turisttin günde en az bir yumurta yiyeceği düşünülür. 'Bacasız fabrika' diye bilinen bir de tanımı vardır.
Bu tür şehirlerde hizmet sektörü ön sıralardadır. Sonuç olarak yurtlar, kafeteryalar, lokantalar öğrencilerin ihtiyaçlarına göre çalışırlar.
Gördes'in de bu konuma gelmesi zor değildir. Şehrimizin, yolları yapılıyor, mesire alanı çalışmaları devam ediyor, parklar ard arda açılıyor. Yetkililerimize teşekkür borçluyuz.
Bu güzel çalışmalar taçlandırılmalı.
Şehrimizde çeşitli eğitim kurumlarımız bulunmakta. Ancak bunlarla yetinilmemeliyiz. Gördes hem öğrenci hem emekli şehri, olabilecek özelliklere sahiptir. Güler yüzlü, çalışkan insanıyla, yörede yetişen çeşitli meyve ve sebzeleriyle emeklilere, öğrenci ve ailelerine cazip gelecektir. Doğası, temiz havası ve sakinliği başta olmak üzere şanslı olduğumuzu düşünüyorum.
Neler yapabiliriz? Yüksekokula yeni bölümler açılmalı. Fakülte açılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Üniversiteler Fakültelerini ilçelerine kaydırıp merkez kampuslarına bağlı Fakülteler açmaktadırlar.
Fen Lisesi konusunda şartlar uygun değil, çünkü nüfus az. Aslında olsa ne kadar iyi olacaktı bölgemizin seçkin öğrencileri şehrimizde toplanmış olacaktı.  Ama nüfusun az olması nedeniyle Fen Lisesini baştan kaybediyoruz.   
Gördes'e Askeri birlik kurulması konusunun şartları nelerdir. Bu konu da çok önemli. Askeri birlikler, bulunduğu şehirlerin ekonomilerinin yükselmesini sağladığı bilinmektedir. Askerlerin çarşı izinleri, yemin törenlerine gelen ziyaretçiler, derken ciddi bir iç turizm hareketi gerçekleşiyor bu şehirlerde.
Bu yapılan iyi işlerin yanında göçü durdurmak için yüksekokula yeni bölümlerin açılması, Fakülte oluşumu ve askeri birlikle ilgili çalışmalara hız vermeliyiz. Eksikleri giderip başvuru yapmalıyız.
Komşu ilçe Demirci Fen Lisesi açmak için harekete geçmiş.
'Şans hazırlıklı olanı sever' sözünü unutmayalım.
Burada zeytin üreticilerimizle ilgili çok önemli bir sorunu da yazma gereği duyuyorum. Zeytin üreticilerimiz yağ çıkarmak için uzak yerlere gidiyor.  Aracı olan kendi aracıyla, olmayan kiralık araçlarla düşüyorlar yola. Kazançlarının neredeyse yarısı gidilen yerde yarısı yollarda harcanıyor.  Bu paralar Gördes'te kalsa hem ekonomiye katkı sağlar hem de insanlarımız iş sahibi olur.
Şehrimizden dışarıya çalışmaya gidenlerin olduğu, nüfusun her geçen yıl azaldığı söyleniyor. İşte bu duruma çareler aramalıyız, çözümler üretmeliyiz. Yakalamak isteğimiz şanslar için hazırlık yapmalıyız. Ekonomiye katkı yapacak, göçleri durdurmanın yollarını aralamalıyız.
Yüksekokul ve huzurevi gibi kurumlar sıfırdan başlandı. Her iki kurumda kısa zamanda bitirildi. Yüksekokulun eğitime başlamasıyla, Şehrimize gelenler, çarşıların canlanmasına yol açtı. Aynı yıllarda Huzurevi açılışı yapıldı. Yaşlıların burada kimseye muhtaç olmadan huzur içinde yaşamaları sağlandı.
Yeni yıl demek, yeni umutlar demektir. Hep birlikte umutlarımızı çoğaltalım. Eğitim kurumlarımıza yenilerini katmak için tekrar hareket geçelim, yeniden çalışmalara hız verelim.
Değerli okurlarım, yeni bir yıl var kapımızda. 2018 yılını karşılamaya hazırlanıyoruz. Yeni yıldan herkesin kendine göre arzu ve istekleri olur.  Bu isteklerimizin en başında da sağlık, huzur ve barış gelir.
Yazımı bitirirken ben de buradan hepimiz için, yoksulluğun olmadığı, savaşların son bulduğu, üzüntülerin azaldığı, mutlulukların çoğaldığı bir yıl olmasını diliyorum.
 Güzel yıllar, güzel insanların olsun. Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

Bu yazı 1675 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum