Akçura Yüksekokul Öğrencileriyle Buluştu

MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulunun bahar dönemi etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşi, okulun konferans salonunda yapıldı. Konuşmacı olarak Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura’nın katıldığı söyleşiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Okulun akademik ve idari personeli de programda hazır bulundu.
      Programın açılış konuşmasını yapan Gördes MYO Müdürü Doç.Dr.Selim Duramaz, İsmail Akçura’nın başarı öyküsü hakkında kısa bilgiler vererek takdim etti.
İsmail Akçura, başarılarla dolu kariyer hikayesinden önemli anekdotları öğrencilerle paylaştı. Ayrıca arkeolojiye büyük merakı bulunan Akçura Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek: “Turizm deyince aklımıza sadece deniz kenarı ve kumsal geliyor. Halbuki ülkemizin arkeolojik zenginlikleri ve doğa turizmi ile daha fazla ön plana çıkması gerekiyor” dedi.
       Dünyada gezmediğim ülke kalmadı diyen Akçura, tarihi zenginlikleri Türkiye kadar olmayan ülkelerin bile kendilerini turizm yönünden daha iyi pazarladıklarını belirtti.
Öğrencilere yapacakları her işte istekli ve ısrarlı olmalarını tavsiye ederek, azimle çalışan herkesin sonunda başarıya ulaşacağını söyledi. Çok sayıda ekonomik krizle karşılaştığını ama hepsiyle de mücadele ederek yoluna devam ettiğini vurguladı.
       82 yaşında olmasına rağmen enerjisiyle dikkat çeken Akçura, programın son bölümünde öğrencilerden gelen çok sayıda soruyu içtenlikle cevapladı.
Söyleşi sonrasında Gördes MYO Müdürü Doç.Dr.Selim Duramaz tarafından İsmail Akçura’ya günü  anısına plaket takdim edildi.