Yüksekokulda Gençlik ve Tarih Konulu Söyleşi

MCBÜ Gördes Meslek Yüksekokulu ve Gördes Gençlik Merkezi; gençlik haftası etkinlikleri kapsamında ortaklaşa bir program düzenledi. Gençlik ve Tarih Şuuru konulu söyleşi Gördes Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapıldı.
Söyleşiye konuşmacı olarak İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve Tarih Öğretmeni Serhat Toy ile Gördes Gazetesi Başyazarı Ahmet İnce katıldı. Okulun öğretim görevlileri ve öğrenciler söyleşiyi büyük ilgiyle takip etti.
Söyleşinin açılış konuşmasını Gençlik Merkezi öğretmenlerinden Sena Sarıoğlu yaptı. Tarih öğretmeni Serhat Toy, 19 Mayısa gelen süreçte milli mücadelenin yaşadığı zorlukları anekdotlarla anlattı. Mustafa Kemal’in milleti için verdiği bağımsızlık mücadelesinin önemli dönüm noktalarını öğrencilerle paylaştı.
Programın ikinci bölümünde konuşan Gördes Gazetesi Başyazarı Ahmet İnce, gençliğin bir toplum için taşıdığı önemi anlattı. Gençlerin güzel örneklerle karşılaşması, doğru yönlendirilmesi durumunda topluma yarar sağlayan bireyler haline geleceğini vurguladı. Ülkemizin siyasi çalkantılarla boğuştuğu yıllarda hep gençlerin kötü amaçlarla kullanıldığını ifade etti. Kendi kurduğu spor kulübünden örnekler veren İnce, müzik, spor gibi alanlarda kendini yetiştiren gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak duracağını söyledi.
Söyleşi sonrası İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Fatih Çetintaş ve Gençlik Merkezi Müdür Vekili Hatice Cavuldak tarafından konuşmacılara çiçek takdim edildi.