Millet Bahçesinde Neler Oluyor?

Ahmet İNCE gordesgazetesi@gmail.com

Bu ülkede kaç ilçe, kaç şehre böyle bir tesis nasip olur. Şehrin göbeğinde tabii dokusu üzerine inşa edilen Millet Bahçesi, şehrin gözbebeğidir. Sadece bu kadar değil elbette, Her Gördesli için, gurur verici bir kazanımdır.
            Dışarıdan şehrimize gelen misafirler, Millet Bahçesinin büyüleyici güzelliği ile mest oluyor. Bunu büyük bir sitayişle dile getiriyor. Belki çoğu, bizim şehrimizde de böyle bir tesis olsun diye hayıflanıyordur.
            Şehre düşen görev, bu tesisin kıymetini bilmektir.
            Fakat ne yazık ki öyle olmuyor. Son aylarda Millet Bahçesinde arzu etmediğimiz işler oluyor. İnsanın aklını zorlayan, vicdanını sızlatan işler bunlar. Hayrete düşüyorsunuz, sonra da kahroluyorsunuz.
            Hem gördüğüm ve hem ilgililerden aldığım bilgiler ışığında, bunları anlatmak istiyorum.
            Öncelikle temizlik sorunu var. Piknik yapan aileler bulundukları ortamı pisliğe çeviriyor. Yenilen çerez kabukları yerlerde. En yakındaki çöp bidonları kullanılmıyor. Yine sigara izmaritleri yerlerde kötü görüntü oluşturuyor. Civarda çok sayıda çöp kutusu ve bidon var. Bu kadar mı görgüsüz olunur, bu kadar mı cahil olunur.
            Son günlerde ağaç bankları sökenler var. İnsan hayret ediyor. Piknik yaptığın bankları nasıl sökersin. Onları parçalamakla ne elde ediyorsun. Bir başka deyişle, hangi çarpık ve hastalıklı duygularını tatmin ediyorsun.
            Çöp kutularını tekmeleyenler var mesela. Kaç tane çöp kutusu kullanılamaz hale gelmiş. Ne anlıyorlar, çöp kutularını tekmelemekten. Bu nasıl bir insanlıktır diye merak ediyorum doğrusu.
            İlgililer geçenlerde ilginç bir görüntüyle karşılaşmış ve kahrolmuşlar. Bahçede düğün salonu var. Genelde bu düğünler yemekli oluyor. Bir düğün sonrası, artan nohut yemeğini tuvaletlere dökmüşler. Bütün kabinler nohut yemeği ile dolmuş taşmış. Bu nasıl bir mantık ve nasıl bir anlayış? Kısa yoldan çözüm üretmişler. İnsaf doğrusu. Nimet nasıl olurda tuvalete dökülür. Anlayın artık insan kalitesini.
            Başka, evet başkası da var. Yine ilgililerin verdiği görüntüler karşısında irkiliyorsunuz. Tuvaletlerden çıkan iç çamaşırları var. Bu nasıl iç çamaşırı diye sormayın, ne demek istediğimi anlayın artık. Bu nasıl bir pervasızlıktır.
            Tuvaletler işte bu durumda. Ya tuvalet kullanımı? Bir felaket. Belediye işçileri temizliyor, insanlar zalimce kirletiyor. Görüntüler baygınlık verici. Bu insanlar evlerinde nasıl tuvalet yapıyor diye merak ediyorum doğrusu.
            Belediye zaman zaman ekiplerini göndererek, hem tuvaletleri ve hem çevreyi temizliyor. Ama bu çözüm olmuyor. Millet Bahçesi yaşasın istiyorsak, başka önlemler alınmalı diye düşünüyorum.
            En az iki görevli gerekiyor bahçeye ve hatta 1 adet güvenlik görevlisi de olmalı. Girişler ücretli olmalı. Çünkü bahçede içki kullanan da var. Uygunsuz ilişkiler içinde olan da var.
            Köklü bir işletmecilik anlayışını Millet Bahçesinde sağlamak zorundayız. Bunun yapamazsak, bu harika tesise yazık olacak. Benden söylemesi…