Gördesin Yazarları

Cüneyt AYBEY caybey@mynet.com

            Memleketim Gördes, Manisa’nın mütevazı bir ilçesidir. Öyle ön plana çok fazla çıkmaz. Çok anılmaz. Bunun yanında kendine has kültürünü yaşamaya devam eder. Gelenek ve göreneklerini sürdürür.  Bir de insanının mayasında müteşebbis bir ruh vardır. Ufku açıktır. Cesur adımlar atar. Kendine güvenir. Ticaret alanında olsun, eğitim alanında olsun, bürokrasi alanında olsun,  akademik kariyer alanında olsun birçok başarılı evladı vardır Gördes’imizin.
Eli kalem tutan, meramını yazarak anlatan, kitap çıkaran, yazar-çizer sınıfından yetişmiş çok sayıda Gördesli yazar vardır. Şu an sadece tespit edebildiğimiz otuz ile kırk arası bir sayıda Gördesli yazar grubu var.
            İşte bu Gördesli yazar grubunu bir araya getirmek gibi güzel bir düşünce yaklaşık iki yıl önce ortaya çıktı. Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu güzel düşünce fiiliyata dönüştürüldü. Dernek üyesi Salih Okkalı hocamın fikirleriyle ve de dernek başkanı Hasan Ertekin’in ve yönetim kurulunun desteğiyle “Gördesli Yazarlar Buluşması” programı ile bu fikir ete kemiğe büründü. Bu fakirin de katıldığı program 22 Nisan 2023 tarihinde Manisa Yunusemre Belediyesi İrfan meclisi salonunda gerçekleştirildi. Çok güzel bir buluşma ve kaynaşma programı oldu.
Daha sonra 2 Eylül 2023 tarihinde Gördes Belediyesi Konferans salonunda bir program daha gerçekleştirildi. Bu da güzel hazırlanmış verimli bir program oldu. En son Manisa 7. Kitap Fuarında 22 Eylül 2024 tarihinde Gördesli yazarlar bir araya gelerek hasbihal etti ve kitaplarını fuar alanında okurları için imzaladılar. Benim için bu üç program da manidardı ve çok değerliydi.  Çünkü memleketimin yazarları ile bir arada olmak onların içinde bulunmak benim için gurur verici bir durumdur. Zaten ben Gördesli olmaktan hep gurur duydum, hep onur duydum. Bir de memleketimin yetiştirdiği entelektüel insanların içinde olmak heyecan ve gurur vericiydi.
            Bu arada benim gibi birçok kişiye mektep olmuş olan “Gördes Gazetesi”nden bahsetmemek olmaz. Çünkü bu gazetede birçok Gördesli yazara yazı yazma imkanı tanınmış ve yetişmesine vesile olmuştur. Ayrıca 40 yıldır Gördes’imizin gören gözü, duyan kulağı olan,  şehrin nabzını tutan, en önemli haber kaynağı olan bir gazetedir Gördes Gazetesi. Benim olduğu kadar her Gördeslinin gönlünde özel bir yeri vardır bu gazetenin. Dile kolay 40 yıldır büyük bir emek ve özveri ile gece gündüz demeden gazeteyi yayına hazırlayan Ahmet İnce hocama ve ekibine tüm Gördes halkı minnettardır. Medyunu şükrandır.  Tüm gazete ekibine başarılar dilerim.
Evet, Gördes insanının mayasında müteşebbis bir ruh vardır dedim. Yazar ve şair açısından mümbit  bir memlekettir Gördes. Gördes Gazetesi genel yayın yönetmeni, başyazarı Ahmet İnce hocamdan yazarlık başarısı ülke sınırları aşmış Ahmet Büke’ye, Göz uzmanı Prof.Dr. Süleyman Sami İlker’den emekli olan okul müdürümüz Kazım Germiyanoğlu’na, üniversiteden hocam olan şu anda CBÜ  İnsan ve Toplum Bilimleri fakültesi dekanı Prof.Dr. Ayşe İlker hocamdan emekli avukat Cenap Güven’e, kardeşim şair İsmail Aybey’den Ahmet Çacur abime, Az Efe mahlaslı Necati Küçük abimden Yavuz Yağçı beye, Gördes Kültür ve Doğa derneği başkanı Emine Ataman Koç hanımefendiden Ahmet Yetik’e, Mustafa Ali Öztürk hocamdan Fatih Keskin kardeşime, Halil Aker hocamdan Hüseyin Tunçay hocama, emekli akademisyen Doç.Dr. İbrahim Koç hocamdan karükatürist İbrahim Atabey arkadaşıma,  Ahmet Gökçe’den Salih Okkalı hocama kadar daha ismini sayamadığım tüm Gördesli yazarlara ve şairlere selam olsun. Hepsine esenlikler diliyorum. Ömürleri uzun kalemleri kuvvetli olsun.