Gördes Ortaokulu 72 Mezunları Buluştu

Hüseyin TUNÇAY htuncay45@gmail.com

Gördes Ortaokulunda okuyan, 1971-1972 öğretim yılında mezun olmuş arkadaşlarımızın bir bölümüyle 22 Haziran 2024 Cumartesi günü ilçemiz Gördes'te buluşup müstesna bir gün yaşadık.
Nevin Başaran ve Yurtcan Biryol arkadaşlarımızın gayretiyle, üç buçuk dört yıl önce sosyal medya mecrasında başlayan birliktelik, arzu edilen ilk buluşmasını gerçekleştirdi.
Mezuniyetimizden 52 yıl sonra, bizim “Çamlık” dediğimiz, yapılan düzenlemerle “Millet Bahçesi”ne dönüştürülen ormanlık alanda sabah kahvaltısında bir araya geldik.
Hepimiz mutluyuz. Toplantımıza gelebilen (Nevin Başaran, Yurtcan Biryol, İbrahim Sakız, Ünal Sermet, Ali Zeren, Mustafa Karaarslan, Şule Menteş, Aynur Uçkun Karaca, ilçemizde mukim Ali Dedeler ve Selami Karaüzüm) arkadaşlarımızla Bu güzel anı yaşamanın ve ömrümüze müstesna bir gün eklemenin tarif edilmez huzurunu yaşadık, anılarımızı tazeledik.
Toplantımıza belediye başkanımız İbrahim Büke'de gelerek ziyaret etti.
Arkadaşlarımızla çarşımızı gezdik, Gördes Belediyesi Kültür Evi'ni ziyaret edip, küçük bir müze hüviyetindeki kurumda sergilenen eserleri inceledik.
Akşam üzeri çamlıktaki yemeğimizin ardından, önümüzdeki yıllarda daha kalabalık arkadaş grubumuzla buluşmak ümidiyle ayrıldık.
Bizi ısrarla davet eden, mükemmel bir şekilde ağırlayan, ilçemizin geleneksel tatlarını ikram eden; Neşe ve Ali Dedeler’e, Şule Menteş arkadaşımıza, Mihriye ve Selami Karaüzüm'e çok teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar…
Aynı dönem mezun olduğumuz Mehmet Ünlü arkadaşımızın yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak vefat ettiğini öğrendik. Kendisine Allah'tan rahmet ve mağfiret, ailesine ve yakınlarına sabır dileriz. Ruhu şad olsun.