Gördesli Yazarların Değerlendirmeleri -1
Söz uçar yazı kalır. Yapılan çalışmaların kayda alınmasının, daha sonra yapılacak çalışmalar için fikir vermesi ve Gördes’imizin kültürel hayatı için yeni yapılacak çalışmaların muhataplarına ulaşmasını ümit ediyorum. Gerçekleştirmiş olduğumuz “Gördesli Yazarlar Buluşmaları” hakkında yazarlarımızın değerlendirmelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Gördesli Yazarlar Şemsiyesi
Üç kez düzenlenen Gördesli Yazarlar Buluşması etkinliklerinin son iki tanesine ben de katıldım. Her ikisine de katılmaktan büyük keyif aldım. Hem sizin deyiminizle eli kalem tutan hemşerilerimi tanımış oldum hem de pek çok yeni dostlar edindim.
Bizler elimizden geldiği kadar bireysel olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bir yere, bir gruba ait olmak, o grubun şemsiyesi altında bulunmak çalışmalarımızı daha verimli ve konforlu hale getiriyor. Hiç şüphesiz, grup olarak sesimiz daha gür çıkıyor ve daha görünür oluyoruz. Bu da hem grup olarak hem de bireysel olarak başarılarımızın artmasını sağlıyor.
Gördesli Yazarlar Buluşması etkinliklerimizin, imza günlerinden bağımsız olarak yılda en az iki kere düzenlenmesini, bunlardan birincisinin Manisa veya Gördes merkezinde, ikincisinin de bahar aylarında, yetkililerden izin alınarak Gördes’imizin Kayacık ve Hanya (Güneşli) gibi büyük kasaba ve köylerinde düzenlenmesinin yerinde olacağını düşünüyorum. Böylelikle civardaki ilk ve ortaokul öğrencilerinin de katılımlarıyla, o bölgelerdeki çocukların üzerine de şemsiyemizin gölgesi düşmüş olur. Büyük yerleşim merkezlerinden uzakta, kırsalda, kıt imkânlarla yaşayan çocuklarımızın kitapları ve yazarları tanımalarına, okumayı hatta yazmayı sevmelerine vesile olmuş oluruz.
Büyük kasaba ve köylerde doğup büyüyen yazar arkadaşlarımız kendi köylerinde organizasyonu ve ev sahipliğini yapabilirler. Kayacık kasabasında mesela ev sahipliğini Ahmet Çaçur Bey arkadaşımız yapar, biz de yardımcı oluruz. Saygılarımla.
Necati KÜÇÜK ( Az Efe )
SADECE KİTAP FUARI DEĞİL ÇOK DAHA FAZLASI.
Kim bilir daha ne güzel insanlar kalmıştır güzel ilçemizin kıyısında köşesinde.
Keşfetmeyi ya da keşfedilmeyi bekleyen.
KIRSALIN DUYGU YÜKLÜ YAZARLARI, ŞAİRLERİ, ÇİZERLERİ.
50 yıllık hayatımın 30 yılını Manisa'da geçirdim. 50 yılın içine karikatür sanatı, ressamlık, çocuk kitapları, TV programı yapım yönetmenliği, resim öğretmenliği, eğitim merkezinde idarecilik sığdırdım.
Ama bu heyecan anlatılmaz, nice yazarlar şairler, çizerler gördüm, tanıdım da bu programdaki bir başka oluyormuş. Sunumlarımda hiç heyecan yapan biri değilim ama Gördesli yazarlar arasında sende ol teklifi geldiğinde başladı o büyük heyecan ve organize edilen kahvaltıyla devam etti. Çok sayıdaki güzel insan, çok güzel hikayesiyle olanaksızlıkların içinden sıyrılıp bu günlere gelmiş dünyalar iyisi yazarlar, hepsi bizim, hepsi Gördes e ait bizden olunca heyecanda yükseliyor haliyle.
İmza alanında pek beklenmez diğer stantlarda olmayan bir şey ÇAY, sıcak bir çay evden termosla yollanır, o çayın sıcaklığında sıcacık sohbetlerle geçen bir Gördesli Yazarlar imza günü. Herkese çok teşekkür ederim, bu duygulara ortak ettiğiniz için.
İbrahim ATABEY
Gördes’in Sesini Duyurmak
Ben bu buluşmaları çok önemli görüyorum. Çünkü Gördes'in sesini duyurmak için çabalayan isimlere Gördes adına derneğimizin sahip çıkması çok kıymetli. Her ne kadar yapılan 3 etkinlikten yalnızca bir tanesine katılabilmiş olsam da hepsinde derneğimiz bizlere gösterdiği saygı beni çok etkiledi. Umarım daha sonra bu tür etkinliklerin devamı gelir.
Bir küçük öneri de sunabilirim belki diye düşünüyorum. Gördes muhtemelen çok kıymetli yazarlar çıkarmış. Ben Gördes'imizin bir edebiyat başkenti olabileceğine inanıyorum. Bu düşünceyle yeni isimleri yazarlığa teşvik etmek amacıyla -belki belediyemizin, devlet kurumlarının da desteği alınarak- derneğimiz öncülüğünde çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde öykü, şiir yarışmaları düzenlenebilir diye düşünüyorum. Beğenilen, yayımlanmaya değer görülen eserler de kitap haline getirilebilir. Ahmet YETİK
Gördesli Yazarları Tanımak
Öncelikle bu buluşmalardaki etkileşimler bendeki yazma arzusunu ve azmini tetikledi. Malumunuz marifet iltifata tabidir. Yazılanların bir yerlerde kabul görmesi teşvik niteliğindeydi. Ayrıca entellektüel birikimi belirli seviyedeki bir grupla aynı ortamı paylaşmak ruhsal açıdan fevkalade doyurucuydu. Buluşmalarda; gündelik koşuşturmacalardan vakit bulup görüşemediğimiz tanıdıklarımla hasbihâl etme fırsatı yakalarken, öte yandan da tanımadığım hemşehrilerimle tanışma ve yeni dostluklara adım atma imkanı elde etmiş oldum.
Ahmet GÖKÇE