Gördesli Yazarların  Değerlendirmeleri-4

Salih OKKALI gordos75@gmail.com

Gördes’in Yazarları
            Gördesli yazar grubunu bir araya getirmek gibi güzel bir düşünce yaklaşık iki yıl önce ortaya çıktı. Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma  Derneği tarafından bu güzel düşünce fiiliyata dönüştürüldü. “Gördesli Yazarlar Buluşması” programı ile ete kemiğe büründü. Bendeniz de katıldığı program 29 Nisan 2023 tarihinde Manisa Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisi salonunda gerçekleştirildi. Çok güzel bir buluşma ve kaynaşma programı oldu. Daha sonra 02 Eylül 2023 tarihinde Gördes Belediyesi Konferans salonunda bir program daha gerçekleştirildi. Bu da güzel hazırlanmış verimli bir  program oldu. En son Manisa 7. Kitap Fuarında 22 Eylül 2024 tarihinde Gördesli yazarlar bir araya gelerek hasbihal etti ve kitaplarını fuar alanında okurları için imzaladılar. Benim için bu üç program da manidardı ve değerliydi.  Çünkü memleketimin yazarları ile bir arada olmak onların içinde bulunmak benim için gurur verici bir durumdur. Zaten ben Gördesli olmaktan hep gurur duydum hep onur duydum. Bir de memleketimin yetiştirdiği entelektüel insanların içinde olmak heyecan  ve gurur vericiydi. 
                                                                                                          Cüneyt AYBEY
Not: Cüneyt Aybey’in değerlendirmesi  daha önce Gördes Gazetesinde yayınlandığın kısaltılmıştır.
Gördes’in Yetişmiş İnsan Kaynağı
Gördesli Yazarlar Buluşması, ilkinden itibaren Manisa basınında ve kültür çevrelerinde dikkat çekti. Kültürel konulara öncülük eden veya eli kalem tutan bir çok tanıdık ve dost, "Gördeslilerin diğer ilçelerden farklı bir yönünün, yetişmiş insan kaynağı bakımından verimli bir alan" olduğunu imrenerek vurguladılar. Özellikle grubun içinde ülke çapında tanınırlığı, bilinirliği de olan edebiyatçı hemşehrilerimizin de olması grubu daha da ilgi çekici kıldı.
Manisa Atatürk Kent Park içinde yapılan ve dokuz gün süren 7. Manisa Kitap Fuarında sadece bir gün olsa da (22 Eylül 2024) Gördesli Yazarların topluca yer alıp, eserlerini imzalamaları ilgi çekici ve emsalsizdi. Bunu tertip etmek de bir mesai işi ve emek isteyen bir ciddi özveridir. Başta öğretmen Salih Okkalı kardeşimiz, dernek başkanı Hasan Ertekin bey ve yönetimdeki arkadaşlara, katılımcı yazar arkadaşlar ile bizleri ziyaretleriyle sevindiren hemşehrilerimize de teşekkürlerimi sunarım. (05.10.2024) 
Prof. Dr. Süleyman Sami İlker
Gördes’imizin Tarihine ve Kültürüne Sahip Çıkmak
İnsan yaşamı,  devamlı yürünmesi gereken bir yoldu. Yaşam yolunda yürürken tanık olduğum dinlediğim insana dair hikayeleri heybemde biriktirmiştim. Heybemde biriken hikayeleri çok defalar yazmayı düşündümse de yazmanın kolay bir iş olmadığının farkındaydım. Hâlbuki zaman hızla ilerliyordu ve ben yazma konusunda tereddütlerimi aşamıyordum. Tüm cesaretimi toplayıp hikayelerimi yazmayı başardım. Yayınevi kitabı basıp gönderdiğinde yaşadığım mutluluğu tarif etmeme imkân yoktu. Artık bende bir yazar adayıydım. Birlikte çalıştığım mesai arkadaşlarıma “bir çocuğum dünyaya geldi” dediğimde, her birisi kısa süreliğine şaşkınlık yaşadılar, “yaşı uzun olsun” diyeler oldu. “Yaşı uzun olsun demeyin okuru bol olsun deyin, kitabım yayınlandı.” Arkadaşlarım sevincime ortak oldular.
Kitabımı herkesin okumasını istiyordum. Bağımsız bir yazar adayı olarak kitabımın tanıtımını yapmak bana ve okuyucularıma düşüyordu. Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin “Gördesli Yazarlar Buluşması” etkinliği düzenleyeceğini duyduğumda heyecanlanmadım dersem yalan söylemiş olurum. Buluşmanın düzenleneceği mekân, tarih ve etkinliğe katılacak yazarların isimlerinin duyurusu yapılmıştı bile, yazarlar listesinde ismim yoktu. Listede ismimin olmaması normaldi, yayınlanan ilk kitabımdı ancak sadece yakın çevremdekilerin haberi olmuştu. Gördesli Yazarlar buluşmasına bende katılmak istiyordum. Mesaj attım. Dönüş yaptılar, etkinliğe beni de beklediklerini, listeye ismimi ekleneceğini söylendiğinde yayınlanmış kitabımın olmasına duyduğum sevinç bir kat daha artı... Gördesli yazarların büyük çoğunluğunu ismen biliyordum, her biri kendi alanında güçlü kaleme sahiptiler ve ben birçoğunun yazılarını, kitaplarını okumuştum. Gördes’in tarihini, kültürünü ve doğasını gelecek kuşaklara aktarmak için yazarlık yolculuğuna yıkmış Gördes sevdalıları ile birlikte olmak benim için ayrı bir gururdu. Gördesli Yazarlar buluşmasının gerçekleşmesinde; Salih Okkalı, Mustafa Ali Öztürk ve Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Hasan Ertekin’in katkıları gerçekten büyüktü.
Belirlenen tarihte; Gördes’ten ve İzmir’den de gelen konuklar ve yazarlarla birlikte gerçekleşen ilk buluşma, samimi bir ortamda gerçekleşti. İsmen bildiğim ancak tanışma imkânı bulamadığım yazar arkadaşlarla tanışma imkânım oldu. Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Gördesli yazarları buluşturmak ile bana göre büyük iş başarmıştı. Gördesli Yazarlar ismen tanınmaya hatta takdir toplamaya başlamış…çevremde Gördes’ten bu kadar çok yazar çıkmış olmasına şaşıranlara, Gördes yiğidin harman olduğu yerdir” diyordum gururla.
Gördesli yazarlar buluşmasının ikincisi, Gördes Belediyesinin ev sahipliğinde Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanıma Derneğinin katkılarıyla Gördes’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Gördes’te gerçekleşti. Yine dostane sıcak bir ortamda gerçekleşen buluşmada Gördesli yazarların ortak isteği, Gördes’in tarihine ve kültürüne sahip çıkmak, yaşadıkları dönemlerde Gördes tarihinde iz bırakan, tarihin tozlu sayfalarında kalan kahramanların öykülerini gelecek kuşaklara aktarmak…
Gördesli Yazarlar buluşmasının üçüncüsü 7. Manisa Kitap Fuarında Gördesli yazarlar standında yazarların okurları ile buluşması sağlanarak gerçekleşti. Her üç buluşmayla Gördesli Yazarların bir araya gelmesinden, kendi adıma söylemem gerekirse gurur duydum. Gördes’in sosyo kültürel açıdan ne kadar zengin bir yer olduğunu bünyesinden çıkardığı yazarlarla bir kez daha göstermiş oldu.
                                                                                                                           Ahmet ÇAÇUR