Ahmet İNCE

Ahmet İNCE

gordesgazetesi@gmail.com

40 Koca Yıl Geçti

02 Ağustos 2024 - 16:40 - Güncelleme: 02 Ağustos 2024 - 16:40

Yazılarımı önce kafamda yazarım. Düşüncelerim, duygularım, bilgilerim ahenkle sıraya girer, sonra tuşlara basarım. Ancak bu yazıyı zorlanarak yazıyorum. Duygularım ön plana çıkmış, geleneksel ahenge kafa tutuyor.
            Gazetecilikte 40’ncı yıla giriyoruz bu sayıyla.
            Yaz bakalım, neler yazacaksın?
            Bir ömür bu, dile kolay. Tam 40 yılı geride bırakmışız.
            Yıllar nasıl geçti bilemiyorum. İlk günün heyecanı ve arzusu hiçbir zaman pörsümedi. Haftaları kovalarken, yılların nasıl geçtiğini anlayamadım. Bu nasıl bir arzu, nasıl bir irade, nasıl bir coşku bilemedim.
            40 yıl boyunca, bu şehrin nefesi ve sesi olduk. Dertler, meseleler hep gündemimizin başköşesine oturdu. Bazen bağırdık, bazen haykırdık. Kalemimizin gücüyle büyük bir mücadele verdik. Bu sayede nice derdi, nice meseleyi çözüme kavuşturduk.
            Bizimkisi bir aşk hikâyesiydi. Şehre, insanına, mazisine duyulan bir aşk hikâyesi.
            Durmadan yazdım. Şehrin tarihine, kültürüne ait ne varsa kaleme aldım.
            40 yıldır beynim ikiye bölünüktür. Bir tarafında özel hayatım, ticari hayatım, zirai hayatım oldu. Öbür yarısında haber ve yazılar vardı. Kolay bir iş değildi. Kaç insanın böyle bir hayat tarzı olurdu. Birini diğerine karıştırmadan bugünlere geldim.
            4 adet 10 yıl geçti hayatımdan. Cemiyete, topluma vakfedilmiş yıllardı bunlar. Artık yaşımız kemale erdi. Şimdi geriye dönüp bakıyorum. Ama nasıl?
            Biraz hüzünle ve biraz da gururla.
            Zaman kaçak ve kurnaz bir tilki gibi. İlk ve son nokta nerede?
            40 yıl önce başlarken, bu işin sonunu hiç ama hiç düşünmedim. Ama bugün, geleceğe biraz daha fazla hüzünle bakıyorum. Çünkü ömrün boyu kısalmış. Bu işin dahası ve dahası yok artık. O zaman tek bir teselli kalıyor geriye; gittiği ve gidebildiği yere kadar gitsin.
            Gazeteciliğe başlarken Cengizhan Erdemle baş başa verip, bir irade ortaya koymuştuk. Aslında bu birliktelik ve dostluk, akademik araştırma konusu olmalıdır diye düşünüyorum. İstikbalde bunu yazacak birileri mutlaka çıkacaktır.
            Gazeteciliğe başladığımda, oğlum Ali Taha 2 yaşındaydı. Şimdi gazetenin başında. Dijital imkânları sonuna kadar kullanıyor. Cengizhan ağabeyin oğlu Namık Kemal de matbaanın başında. Bu bizim için paha biçilmez bir mutluluk. 2’nci kuşaklar, gazeteyi yaşatmak için sıra dışı bir gayret gösteriyor.
            An itibarıyla; Gördes tarihine miras, 40 yıllık dev bir arşiv bırakıyorum. Araştırma, inceleme, kültür yazılarıyla ve binlerce haberiyle, şehrin son bir asrına ışık tutacak bir arşiv bu.
            “Gördes Bir Şehrin Hikâyesi” kitabıyla, bu hakikati taçlandırdığım için çok mutluyum. O kitapta, şehirle ilgili ne ararsan var. Hatta diyebilirim ki aradığının ötesinde çok şey var. Bir gün hayatta geçeceğim. Yıllar sonra kim ne ararsa, o kitapta ve arşivlerimde bulabilecek.
            Mal, mülk, servet dünya hayatında kalıyor. Geriye kalıcı eserler ve hizmetler bırakmak, bir insan için en büyük bahtiyarlıktır. Kitaplarımla, yazılarımla, düşüncelerimle geriye devasa bir miras bırakıyorum.
            Bahtiyarım, mutluyum.
            40 yıl boyunca bu gazeteyi bağrına basan, her hafta gazete almak için sıraya giren Gördes halkına minnettarım. İsimlerini tek tek yazamadığım, yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
            Gazetenin mutfak ustaları, Cengizhan Erdeme ve ekibine gönül dolusu teşekkürler..
            Bizim hikâyemizi inadına devam ettiren, bayrağı dimdik ayakta tutan, Ali Taha İnce ve Namık Kemal Erdem’i yürekten kucaklıyorum.
            Stresli, gergin, yoğun 40 yılda bana tahammül eden ve anlayış gösteren, eşim Beray Hanımefendiye yürekten teşekkür ediyorum..

Bu yazı 686 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 10 Yorum
  • Salih Okkalı
    1 ay önce
    Gördes Gazetesi'nin 40. yılında; vermiş olduğunuz emekten ve Gördes'e, Gördeslilere bıraktığınız kültürel miras için çok teşekkür ediyorum. Sizin yazılarınızı ve Gördes Gazetesi'ni uzun yıllar okumak dileğiyle..
  • HüseyinTokuç.
    1 ay önce
    Kardeşim Ahmet İnce,izliyebildiğim kadarıyla gazeteyle ilgili çalışmalarını güzel yaptın ve yapıyorsun.Toplumsal duyarlığını her zaman iyi yönettin.Aile yaşamın,çocuklarınla ilgilenmen ,anne babana sahip çıkman,akrabalarınla ilişkilerini karşılıklı iyi götürdün ve götürüyorsunuz.Tarihsel aile yapısını ve çekirdek aile yi zamana uyarladın.seni tebrik ediyorum.Sağlıklı,güzel günler dileklerimizle.
  • Harun Akman
    1 ay önce
    Ahmet hocam Atatürk Eğitimde de böyle aktiftir.Bulunduğunuz her yere pozitif enerji vermek size Allah'ın bir lütfu olsa gerek.Bilgi ,fikir ve düşüncelerinizi yerel insanımızla paylaşıp onların sesi ve kulağı olmak ne güzel.Toplumculuk umdesinin can lı örneği olmak herkese nasip olmaz.Nice onlu yıllara diyerek sevgi ve saygılarımı sunarım canım arkadaşım.
  • Osman PAŞAYİĞİT
    1 ay önce
    Ahmet bey öncelikle 7 den 70 Gördes halkı size verdiğiniz bu kıfk yıllık emekleriniz Gördesin sesi soluğu olduğunuz için çok şey borçlu böyle bir yükü sorumluluğu sizden başka bir başkası kesinlikle taşıyamazdı taşıdığınız bu önemli görevi bunca yıl taşıyıp bu günlere getirdiğiniz için çok çok teşekkürler sağolun varolun...
  • Ali Suat Arancı
    1 ay önce
    Gördes'i gören gözü ve işiten kulağı olan Gördes Gazetesi'nin 40.yılı hayırlı olsun kıymetli hocam.. Kaleminize ve gönlünüze sağlık der,sağlıklı günler dilerim..
  • Mehmet Erol
    1 ay önce
    Umarım daha nice 10 yıllar yazmaniz ve yaşamaniz dileğiyle.
  • İsmail erden
    1 ay önce
    Nice kırk yıllara sevgili arkadaşim
  • Ali İlhan
    1 ay önce
    Bahtiyarlik böyle bir olgu.Gordes insanı sana her zaman saygı ve sevgisini ifade eder.Nice kırklı yıllar diliyorum Ahmet Abim.Her daim sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.
  • Sadık Girgin
    1 ay önce
    O ilk günleri,dün gibi hatırlıyorum. Verdiğin eserler ve emekler için teşekkür ederim. Sağ olun var olun.
  • Necat adalı
    1 ay önce
    Kardeşim daha yazacaksın sanki her şey bitmiş gibi yazmışsın hele dur önümüzde güzel günler var çocuklara değil torunlar yazacak sende göreceksin saglicaklakal kal