Dr.Fatih KESKİN

Dr.Fatih KESKİN

06fatihkeskin@gmail.com

Sinan Ateş'in Gördes'le Ne Alakası Var?

09 Temmuz 2024 - 12:42 - Güncelleme: 09 Temmuz 2024 - 12:43

     Kıymetli okurlar, değerli hemşehrilerim;
     Doç.Dr. Sinan Ateş cinayeti ülke gündemine mal olmuş bir meseledir. Bu menfur cinayetin duruşmaları 1 Temmuz 2024 tarihinde başladı. 5 Temmuz 2024 tarihinde ise verilen ara kararla duruşmalara 19 Temmuz 2024 tarihinde devam edilmek üzere ara verildi. Duruşmaları mahkeme salonunda takip etmiş bir hemşeriniz olarak bu duruşmalara dair müşahede ve değerlendirmelerimi inşallah bir sonraki yazımda sizlerle paylaşacağım.
     Şimdi ise yakın bir zamanda resmi duyurusunun yapılacağını ümit ettiğimiz bir oylama vesilesiyle Gördes Belediye Meclisinde gündeme gelen "Sinan Ateş'in Gördes ile ne alakası var?" şeklindeki soruya açıklık getirmek istiyorum.
     Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki Merhum Sinan Ateş, benim ana baba ayrı ancak öz kardeşimdir. Sinan Ateş Gördes'te Keskin ailesinin bir ferdidir. Aynı şekilde ben de Balıkesir, Bursa ve Giresun'da Ateş ve Bozkurt ailelerinin bir ferdiyim. Dolayısıyla merhumun cenazesi Gördes'te bizim hanemizden çıkmıştır.
      Merhum Sinan Ateş’in baba tarafından memleketi, Balıkesir ili Dursunbey ilçesine bağlı Yukarımusalar köyü / mahallesidir. Balıkesir ili Dursunbey ilçesi her ne kadar siyasi sınırlar itibarıyla doğrudan Gördes ve Manisa ile bağlı olmasa da kültür havzası olarak bakıldığında Manisa ile Balıkesir’in komşu vilayetler olduğu ve Gördes ile Dursunbey’in aynı Yörük kültürü etrafında yoğrulduğu açıktır. Dolayısıyla Sinan Ateş, bu bakımdan da Gördes’in bir evladıdır.
      Millî Mücadele kahramanımız, Gördesli Şehit Makbule Hanım; Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesi sınırları içinde medfundur. İlçemizden yetişen millî kahramanımızın kutlu kabrine bağrını açmış olan bir vilayetin yine yiğit ve vatansever bir evladına sahip çıkmak -kardeşlik hukukumuzdan bağımsız olarak- tarihin Gördes’imize yüklediği bir sorumluluk ve vefa borcumuzu ödemek üzere verdiği bir fırsattır. Üstelik “Kuva-yı Milliye Şehri ünvanını müşterek olarak hak eden bu iki memleket, tarihin huzurunda mücadele birlikteliği içinde bulunmuş ve milletin makûs talihinin yenilmesinde önemli rol oynamıştır. Söz konusu mücadele birlikteliğinin vatanın en has evlatlarından biri olan inkılap tarihi hocası Doç. Dr. Sinan Ateş’in manevi hatırasına sahip çıkılmasıyla pekiştirilip sürekli hâle getirilmesi de tarihî ve manevi bir sorumluluktur.
      Merhum Sinan Ateş, aramızdaki şahsi dostluk ve kardeşlik hukukunun bir neticesi olarak birçok vesileyle ilçemizi ziyaret etmiş; nişanımızda, düğünümüzde, cenazemizde bulunmuştur. Bu ziyaretleri esnasında Gördesli hemşehrilerimizle tanışmış, sohbetler etmiş, onlarla bir sosyal hukuk geliştirmiştir. Bürokrasideki itibarıyla birçok hemşehrimizin yasal süreçler içinde bekleyen işlerinin çözülmesine karşılık beklemeden yardımcı olmuştur. Hatta TBMM danışmanlığı yaptığı dönemlerde sınav için Ankara’ya giden Gördesli öğrencilere kalacak yer temin etmiş, onların sınavlara hazırlanma süreçlerine katkıda bulunmuş, yetenek sınavlarında ve mülakatlarda Gördesli öğrencilere referans olmuştur. Gördes’ten gidip Gazi Üniversitesinde sanat alanında yetenek sınavına giren öğrencilerden biri de önceki dönemde Gördes Belediyesinde görev üstlenmiş gençlerden biridir.
      Merhum Sinan Ateş; Türk milletinin bütün değerlerine bağlı, Atatürkçü, inançlı ve üretken bir vatan evladıdır. Akademik ve sosyal çalışmalarında özellikle Türk gençliğinin donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi için idealist bir şekilde mücadele vermiştir. Bu çalışmalardan ilçemiz de çokça istifade etmiştir. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı döneminde “Ata’ya Selam Olsun” projesi kapsamında    Gördes Kaymakamlığının oluru ve Gördes İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliği çerçevesinde -mahalleleriyle birlikte- Gördes’te ortaokul seviyesinde öğrenim gören bütün öğrencilere “Çocuklar İçin Nutuk” isimli eserin ücretsiz olarak hediye edilmesinde temel karar ve iradeyi ortaya koymuştur.
      Yine Sinan Ateş, içinde Gördesli öğrencilerin de bulunduğu öğrencilere Ankara’da kitap okuma gruplarında rehberlik etmiş ve dersler vermiştir. Bu öğrencilerden biri de "Sinan Ateş'in Gördes ile ne alakası var?" sorusunu ortaya atan Gördes Belediye Meclisi üyelerinden bir şahsın kızıdır. Doç. Dr. Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı döneminden sonra ise  -kovid salgını sırasında- akademisyen kimliğiyle Gördes Anadolu Lisesi öğrencilerine “Tarih Şuuru ve Milli Kimlik” isimli çevrimiçi bir konferans vermiştir.
     Kısacası, bütün bu durum ve ilişkiler çerçevesinde Sinan Ateş'in Gördes ile çok alakası vardır.
Gördes ve Türk kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

Bu yazı 3585 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Kabyl Yerkiman
    2 ay önce
    Allah şehit Sinan abimizden ve onun düşüncelerini güzel ahlakla devam ettirenlerden razı olsun.
  • Tut
    2 ay önce
    Sinan ates davasi turkiyenin davasidir. Susurlugu atlamasaydik eger bu cinayet belki de bu kadar fütursuzca islenmeyecekti. Ayse ates in dedigi gibi ülkenin karanlik yüzü herseye meydan okuyor.
  • Gökhan koyunlu
    2 ay önce
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Katillerin bir an önce yargılanması kirli ellerin gün ışığına çıkıp yüce yargı önünde hesap vermesi toplum vicdanını biraz olsun rahatlatacaktır. Düşüncesinden dolayı hiç kimsenin canına kast edilemez bu düşüncenin topluma kazandırılması gerekir. Evet Sinan Ateş Gördesli Hemşehrimizdir.
  • Hakan GÜL
    2 ay önce
    Güzel bir yazı olmuş
  • Yılmaz Erten
    2 ay önce
    Cennet mekanı olsun inşallah