Gülruh DEMİREL

Gülruh DEMİREL

gulruhdemirel123@gmail.com

Babalar Günü Anısına

20 Haziran 2024 - 12:02 - Güncelleme: 20 Haziran 2024 - 12:03

Tüm babalar evlatlarının dayanacakları dağdır. Onların varlığı dünyalara bedeldir.
Mutlu bir birey mutlu ebeveynler ile var olur. Evlatlarını mutlu bireyler haline getirip onları bu şekilde yetiştiren ve hayata hazırlayan güçlü babalardan birisiydin sen babam...
Nezaket, merhamet ve dürüstlük... Senden öğrendiğim en önemli üç değer. Seni çok özledim babacığım ve kızın olmaktan gurur duyuyorum. 
Geçenlerde Gördes'e gittik. Evin her köşesinde anıların dolu... Odadaki divanda oturuşun, bana “Hoş geldin kızım.” deyişin, birlikte doyulmaz sohbetlerimiz... Her yerde sen vardın. Duvardaki fotoğraflarla konuştum. Orada o kadar güzel duruyordun ki…  En mutlu anlarımızdan biriydi bayramda ailece çekildiğimiz fotoğraf.
“Bir limonun varsa limonata yap da iç, yaşamın tadını çıkar.” sözlerin hâlâ kulaklarımda...
Nedense bizim evde kederler, hüzünler pek oyalanmazdı. Hepimizde bir mutluluk vardı.
Her gün senin o güler yüzünle gelişini, masadaki sohbetini, yemeğin sonundaki dualarını hiç unutamıyorum babacığım...
Öğretmen okulunda okurken sizleri çok özlediğimde postaneden arardım. Sizse hemen yola koyulup görmeye gelirdiniz.
Bizlere verdiğin değeri şimdi daha iyi anlıyorum. Sen ne kadar iyi yürekli bir babaymışsın, her şeyimizle ilgilendin. Bizleri mutlu etmek için uğraştın, bir baba olarak arkamızda dağ gibi durdun. Bayramlar da çok güzel olurdu seninle babam... Çünkü bayramı sevginle, neşenle daha da güzel bir bayram yapardın. Hele bir anım var onu hiç unutamıyorum. Bunu babalar günü anısı olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.
1970 yılı Manisa Kız Öğretmen Okulu’nda okurken ailece Manisa'dan İzmir'e bayram alışverişine gittik .O zaman arabamız yok, otobüslerle gidip geliyoruz. Çankaya'da Kibar mağazasından alışveriş yaptık. Herkes bir şeyler beğendi. Ben ise çok zor beğenen biriydim. Beğendiklerimi giydim denedim, fakat sonra karar değiştirdim almadım. Annem ve kız kardeşlerim ellerinde paketleriyle sevinç içinde, hep beraber Manisa'ya döndük. Ben üzgündüm... Babama ve anneme "Keşke alsaydım, bak iyiydi de… Şimdi ne yapacağım, benim bayramlığım da yok. Nasıl tekrar gideriz…" diye hayıflandım. Babam sordu “Kızım sen en son giydiğin kıyafeti beğenmiş miydin?”. "Evet baba keşke alsaydım çok kararsızım ben!" sözlerime karşılık babam gülümsedi ve anneme dönerek "Ben çarşıdan yiyecek bir şeyler almaya gidiyorum. Biraz sonra gelirim merak etmeyin." dedi ve dışarı çıktı.
Aradan uzun zaman geçti. Şimdiki gibi cep telefonları yok. Bekliyoruz gelmiyor, çok merak ediyoruz. Sonra babam iki saate yakın bir süre sonra geldi. “Çok heyecanlandık, nerede kaldın babacığım?” diyerek hepimiz etrafına dolandık. Bana paketi uzatarak “Kızım sana o beğendiğin kıyafeti almaya tekrar İzmir’deki mağazaya gittim.” deyince ne kadar içten sarıldım babama, ne kadar çok sevindim bilemezsiniz.
Babam otobüse binerek İzmir'e gitmiş. Mağazadaki çalışan tam kapıyı kilitlerken yanına yaklaşmış “Oğlum açar mısınız? Ben Manisa'dan tekrar geri döndüm. Kızımın beğenip de almaya karar veremediği kıyafeti almaya geldim.” demiş. Mağaza çalışanı "Bey amca yarın gel, bak bizim de işimiz gücümüz var, akşam oldu." deyince babam "Evladım senin evladın var mı?" demiş. Çalışan "Yok amca." diye cevap verince babam "Sen beni evladın olunca anlarsın oğlum. Kızımın beğenip de almadığı kıyafetini almaya geldim. Bir baba olarak senden rica ediyorum lütfen açar mısın?” demiş.
Adam da "Hay Allah amca çok da tatlı konuşuyorsun. Hadi bir açayım bakalım.” demiş ve mağazayı açmış. Babam denediğim kıyafeti bulup almış, “Allah razı olsun.” dediği zaman da mağaza çalışanı “Ben böyle bir baba görmedim. Siz nasıl bir babasınız?” diyerek babama hayret ve hayranlıkla bakakalmış. Babam heyecanla geldiğinde bunları anlattı. Kendisi çok mutluydu çünkü benim istediğimi almıştı. Ben de çok mutluydum o kararsızlığım sonucu alamadığım kıyafetimi almıştım. Aslında babam bana burada en büyük hediyeyi armağan etmişti. Bana olan sevgisini...
Bugün başardığım ve elde edebildiğim her şeyde senin payın var. 
İçimde büyüttüğün bu güçlü sevgi bağı için sana minnettarım babacığım ...
Koca yürekli güzel babam. Yokluğunda bir babalar günü daha geçiriyorum. Seni çok ama çok özledim. Babalar günün kutlu olsun!
Tüm babaların babalar gününü kutluyorum. Başta babam olmak üzere yaşama veda eden babalara da Allah'tan rahmet diliyorum.

Bu yazı 263 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum