İsmail AYBEY

İsmail AYBEY

ismailaybey45@gmail.com

Gördes'in Nabzı Burada Atıyor!

14 Ağustos 2015 - 01:48

Günler, aylar hatta yıllar göz açıp kapayıncaya kadar su gibi gelip geçiyor. Zamanı durdurmak ne mümkün? Kayıp gidiyor yıllar elimizden.
Üstad Necip Fazıl, bakın nasıl sorguluyor zamanı:
 
Nedir zaman, nedir?
Bir su mu, bir kuş mu?
Nedir zaman, nedir?
İniş mi, yokuş mu?
 
Bir sese benziyor;
Arkanız hep zifir!
Bir sese benziyor;
Önünüz tüm kabir!
 
5 Ağustos 1985 tarihinde yayın hayatına başlamış olan Gördes Gazetesi, bugün itibarıyla 31 yılını tamamlamış bulunmakta.
Gazetemiz, her hafta Pazartesi günleri Gördeslilerle buluşuyor. Gördes'le sınırlı kalmıyor tabi. Gördes'ten başka illere göç etmiş olup gazeteye abone olan çok sayıda Gördeslinin adresine postalanıyor. Hatta bunla da sınırlı değil. Teknolojinin hızına yetişmek ne mümkün? Artık gazete internet sitesiyle dünyaya yayılıyor, isteyen gazetenin her sayfasına bir tıkla ulaşarak Gördes'te olup bitenlerden haberdar olabiliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Gördes'in nabzı Gördes Gazetesinde atıyor.
Ben gazetede emeği geçen herkesi kutluyorum. Çünkü bir işe başlamak önemlidir,  fakat o işi yıllardır özenle sürdürmek, usanmadan, yılmadan, sürekli her hafta okuyucuyla gazeteyi buluşturmak bir başarıdır. 
Aynı zamanda gazetecilik bir ekip işidir. Muhabirinden köşe yazarına, baskıya hazırlayandan dağıtımı gerçekleştirenlere kadar hepsinin büyük emeği vardır bu hizmette.
Gazetemiz sadece haber sunmakla kalmıyor, yazma kabiliyeti olan Gördeslilerimize de fikirlerini sunma imkanı sağlıyor.
Yerel gazetecilik zordur. Gördes küçük ve hareketsiz bir ilçe olduğu için haber yapmak, sütunları doldurmak kolay olmasa gerek. Gazeteciliğin tozunu yutmuş birisi olarak az çok biliyorum. Her gün haber bulmak, gazeteyi doldurmak zorundasın. Haber yok diye bir mazeret yok.
Gazete bir köprüdür okurla yazar arasında. Bir iletişimdir, bir vasıtadır. Bazen olur tepki çeker yazdığın yazı, dışlanırsın. Bazen de tebrikler yağdırılır. Hepsine alıştık, hepsini gördük. Yolda durdurup yazımıza teşekkür edenler de oluyor, mail atıp eleştirenler de. Herkesi memnun etmek mümkün olmadığı gibi sevindirmek de mümkün olmuyor.
Gazetenin en büyük misyonu da, ilçemizde olup bitenleri sıcağı sıcağına halka ulaştırmak. Gördesli olup da dışarda yaşayan onlarca Gördesli biliyorum pazartesi ilk iş olarak Gördes Gazetesini yokluyorlar internetten. İlçemizde ne olmuş ne bitmiş diye.
Fazla söze gerek yok. Ben Gördes Gazetesinin çıkmasında emeği geçen Gördes Sağlık Meslek Lisesinde bir dönem Edebiyat Öğretmenliğimizi yapmış  olan Ahmet İNCE başta olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum. Ayrıca gazetede bize yazma imkanı sunduğu için Ahmet İNCE hocama teşekkür ediyorum.
İstikrarınız, başarınız, azminiz devam etsin Hocam!
Daha nice yıllara inşallah.
 

Bu yazı 1326 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum