Necati KÜÇÜK

Necati KÜÇÜK

Az Efe
necatikucuk@hotmail.com

Akman'ın İkinci Doğumu

05 Eylül 2024 - 14:53 - Güncelleme: 05 Eylül 2024 - 14:53

Akman benim çok eski bir dostumdu. O kadar eski ki, biz onunla dağlarda özgürce dolaşıp, çayırlarda kıran kırana güreş tutarken, güya özgürlükler ülkesi olarak bilinen bir ülkede siyahiler, beyazlarla aynı toplu taşıma araçlarına binme özgürlüğüne sahip değillerdi.
Akman ile hayata birlikte başlamıştık. Çocukluğumuz ve gençliğimiz birlikte geçmişti. Ama ne yazık ki Akman’ın yaşam döngüsü biz insanlardan daha kısaydı. Ve ben, daha henüz çiçeği burnunda bir delikanlıyken en sadık dostumu, arkadaşımı ve hatta koruyucu meleğimi kaybetmenin acısını yaşamak zorunda kalmıştım.
Uzun yıllar sonra, bir ayağım çukura yaklaştığında çocukluk ve gençlik anılarımı yazmaya başladım. Bir taraftan Hidayet Bey, Kayalı ve İntihar Eden Öğretmen Okulu gibi kitaplar üzerinde çalışırken, bir taraftan da Ege Bölgesi kırsalında dağınık halde yaşayan biz Yörüklerin yaşam biçimlerinden ve kültürlerinden kesitler sunan kısa öyküler yazıp sosyal medya hesaplarımda paylaşıyordum.
Başta yatılı okul öğretmenlerim olmak üzere pek çok arkadaşım ve takipçim de bu kısa öyküleri çok beğeniyor, bir kitapta toplanarak yayımlanması yönünde önerilerde bulunuyorlardı. İşte o öneriler bu günlerde ete kemiğe büründü ve altmış yıl önce hayata birlikte başladığımız sadık dostum Akman, bu kitaba adını vererek adeta yeniden doğdu. O artık hep yaşayacak.
Akman, orta öğretim çağındaki gençleri düşünerek hazırladığım ancak yetişkinlerin de pekâlâ zevkle okuyabilecekleri güzel bir öykü kitabı olarak ortaya çıktı. Kitabın bir görselini bizim adımızı etiketleyerek sosyal medya hesaplarından paylaşan yayınevi böylece kitabımızın satışa çıkarıldığını duyurmuş oldu.
Başlangıçtan bu güne kadar kaleme aldığım kısa öykülerin hepsini bir kitaba sığdırmak elbette mümkün değildi. Bazıları henüz hiç paylaşılmamış birbirinden güzel öykü ve fabllardan seçerek hazırladığım Akman / Az Efe’nin Öykü Tulumu, adlı bu kitaptan sonra öykü tulumunda daha pek çok güzel öykü kaldı. Onları da ileriki zamanlarda okurlarla buluşturmayı düşünüyorum.
Akman’ın son okumasını yapan ve arka kapak yazısını hazırlayan Demirci Öğretmen Okulundan değerli okuldaşım, Yazar/Türkçe Öğretmeni Fahrettin Koyuncu’ya buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum. Akman’ın eğitim çağındaki sevgili gençlere ve edebiyat dünyasına hayırlı olmasını dilerim. Sevgilerimle…

Bu yazı 109 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum