Salih OKKALI

Salih OKKALI

gordos75@gmail.com

Gördesin Elçileri: Gördesli Yazarlar

10 Ekim 2024 - 16:20 - Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 16:21

Gördesli Yazarlar Buluşmasının Ardından…
17 Mart 2023 tarihindeki İrfan Meclisindeki Gördesli Şehit Makbule’yi anma programı sonrasında aklıma düşen “Gördesli Yazarlar Buluşması” bende büyük bir heyecan uyandırdı. Gördesli yazarlara ulaşıp, onları bir araya getirmeliyim diye düşünmeye başladım.  O akşam aklıma düşen “Gördesli Yazarlar Buluşması”nı gerçekleştirmek için kitabı yayınlanmış yazarlara ulaşma çabasına giriştim. Gördesli Yazarlar Buluşmasını gerçekleştirmeyi, dernek olarak yazarlarımızla birlikte başardık.
  Gördesli Yazarlar, kim bunlar? Gördesli Yazar Buluşması da nedir? “Gördesli Yazarlar” nerede ve ne zaman buluşmuşlar? Bu yazarlar nerede ve ne zaman yazıyorlar, yazmışlar?
Evet, Gördesli pek çok yazarımız var. Gördesli Yazarlar, hikaye, roman, deneme, anı,  gezi notları, köşe yazıları, şiir vb. yazmışlar ve yazmaya üretmeye devam ediyorlar.
Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde üç defa  “Gördesli Yazarlar Buluşması”  düzenledik. İlk buluşmayı Manisa Yunusemre Belediyesi İrfan Meclisinde 29 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirdik. Sosyal medyadan Gördeslileri, ve tüm kitap dostlarını davet ettik. Gördesli Yazarlar Buluşması, sıcak bir sohbet havasında yeni dostluk ve arkadaşlıklara kapı araladı. Yazarlarımızın bir kısmı daha önceden tanışıyordu. İlk defa bir araya gelen, tanışan yazarlar da vardı. Hiçbir bir menfaat beklemeden bir araya gelmişti yazarlarımız. Yazarlarımız kendi aralarında sohbet ettiler ardından söyleşiye katıldılar.
İkinci buluşmayı 02 Eylül 2023 tarihinde Gördes’te; Gördes Belediyesi’nin destekleriyle Belediye Kültür Sitesinde düzenledik. İkinci yazarlar buluşmasına da ilk kez katılan yazarlarımız vardı. Geçen aylarda kaybettiğimiz Esen Yel ise rahatsızlığı sebebiyle Gördes’teki programa önceden çektiğimiz video söyleşiyle katıldı. Gördesliler ilk kez 13 Gördesli yazarı bir arada göreceklerdi. Konferans salonundaki söyleşiye katılımın düşük olması; Gördes Belediyesi’nin desteklerine, kurtuluş şenlikleri kapsamında düzenlenmesine rağmen eğitim camiasının yeteri ilgiyi göstermemesi beni üzdü.  
Üçüncü Gördesli Yazarlar Buluşmasını, Manisa Kitap Fuarı münasebetiyle Manisa’da 22 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdik. İmza gününe yayınlanmış kitapları olan Gördesli yazarlarımızı davet ettik. Yazarlarımız yine hiçbir maddi beklenti içinde olmadan katıldılar. “Gördesli Yazarlar” Manisa Kitap Fuarı’ndaki imza gününde okurlarıyla buluştu. Gördesli Yazarlar, Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin organizasyonuyla 7. Manisa Kitap Fuarına katıldılar. Gördesli yazar, şair ve çizer;  kitaplarını okurları için imzaladılar.
Üç buluşmaya da katılan yazarlarımız olduğu gibi, bir ya da iki buluşmaya katılan yazar, şair ve çizerimiz var.
Sonuç olarak Gördesli Yazarlar Buluşmasına; Ahmet Büke, Ahmet Çaçur, Ahmet Gökçe, Ahmet İnce, Ahmet Yetik, Ayşe İlker, Cüneyt Aybey, Emine Ataman Koç, Esen Yel, Fatih Keskin, Halil Aker, Hüseyin Tunçay, İbrahim Atabey, İbrahim Koç, İsmail Aybey, Kazım Germiyanoğlu, Mustafa Ali Öztürk, Necati Küçük, Süleyman Sami İlker ve Yavuz Yağcı katıldılar.
Her bir yazarlar buluşması sonrasında hazırladığımız haberler, ulusal ve yerel gazetelerde ve özellikle gazetelerin internet sitelerinde geniş yer buldu.
Bu kadar çok Gördesli yazar var mı? Dediğinizi duyar gibiyim. Evet bu kadar çok kitabı ya da kitapları yayınlanmış Gördesli yazar ve şairimiz var ve hatta bizim tanımadığımız başka yazar ve şairler de vardır. Tanışmadığımız yazar ve şairlerimizin bize ulaşmasını isteriz.
 Sizlere,  yazarlarımızı da daha sonraki yazılarda tanıtmak istiyoruz.
Gördesli Yazarlar Buluşması temalı üç buluşma etkinliği sonrasında yazarlarımızın; duygularını, izlenimlerini ve görüşleri kendilerinden istedim. Yazarlarımız, ben kırmadılar. Yazarlarımızın, “Gördesli Yazarlar Buluşmaları”na dair düşüncelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
                                                                                                          (DEVAM EDECEK)

Bu yazı 423 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum